06/12/2019 06/12/2019 Ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και Ιεραρχών του Θρόνου προσήλθε, την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, ο νεοκλεγείς Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες Ιωσήφ για το μικρό Μήνυμα.   Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα κάνει μία λαμπρά ποιμαντορία και τον προέτρεψε να ασχοληθεί “ιδιαιτέρως με τα προβλήματα των νέων μας και...
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:43

Το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα του Μητροπολίτου Μπουένος Άιρες

Διαδώστε:
Το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα του Μητροπολίτου Μπουένος Άιρες

Ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και Ιεραρχών του Θρόνου προσήλθε, την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, ο νεοκλεγείς Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες Ιωσήφ για το μικρό Μήνυμα.

 

Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα κάνει μία λαμπρά ποιμαντορία και τον προέτρεψε να ασχοληθεί “ιδιαιτέρως με τα προβλήματα των νέων μας και προσπαθήση να φέρη αυτούς πλησιέστερον προς τον Χριστόν και την Εκκλησίαν και, γενικώτερον, συνδέση στενότερον, παρά τας μεγάλας αποστάσεις, το ποίμνιον της Επαρχίας του προς το Οικουμενικόν ημών Πατριαρχείον”.

 

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης πρόσθεσε:

 

“Επίσης, έσο προσεκτικός, αδελφέ, εις την επιλογήν των κληρικών σου, ώστε να υπάρξη μία γενική ανασυγκρότησις και αναζωογόνησις των Κοινοτήτων – ενοριών της θεοσώστου επαρχίας σου και μία ζώσα ορθόδοξος μαρτυρία αυτής εις τα περιβάλλοντα των χωρών της Μητροπόλεως Μπουένος Άιρες.

 

Σε προπέμπομεν με αγάπην και τιμήν και προσευχόμεθα και ευχόμεθα να επιτύχης πλήρως. Δεν έχεις άλλην επιλογήν. Αι ανά την οικουμένην επαρχίαι της πρωτοθρόνου Εκκλησίας μας πρέπει να λειτουργούν υποδειγματικώς και ο λύχνος του Φαναρίου να φαίνη και να λάμπη πάσι τοις εν τω κόσμω παντί. Άξιος!”     

 

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Ιωσήφ, εξέφρασε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους Συνοδικούς Ιεράρχες την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του για την εκλογή του και διαβεβαίωσε ότι με αφοσίωση προς τη Μητέρα Εκκλησία θα διακονεί το λαό του Θεού στην Επαρχία που του εμπιστεύθηκε.

 

Στη συνέχεια, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία Αρχιερέων, της Πατριαρχικής Αυλής αλλά και άλλων κληρικών και λαϊκών προσκυνητών, ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος, κατά την οποία του ανακοινώθηκε εν εκκλησία η εκλογή του, εκείνος δε απάντησε με το κείμενο της Ευχαριστίας, αποδεχόμενος το “επίταγμα”.

 

Μετά το πέρας του Μεγάλου Μηνύματος ο Μητροπολίτης Ιωσήφ δέχθηκε τα συγχαρητήρια και τις ευχές όλων των παρισταμένων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων