08/07/2022 08/07/2022 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε την Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022, το Οφφίκο του Άρχοντος Ιερομνήμονος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Εντιμολ. κ. Ιωάννη Σ. Θεόφιλο, από το Tarpon Springs των ΗΠΑ. Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος συνεχάρη το νέο Άρχοντα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Πόλη, και επεσήμανε ότι του απένειμε...
08 Ιουλίου, 2022 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2022 - 10:14

Το Οφφίκιο του Άρχοντος Ιερομνήμονος στον Ιωάννη Σ. Θεόφιλο

Διαδώστε:
Το Οφφίκιο του Άρχοντος Ιερομνήμονος στον Ιωάννη Σ. Θεόφιλο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε την Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022, το Οφφίκο του Άρχοντος Ιερομνήμονος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Εντιμολ. κ. Ιωάννη Σ. Θεόφιλο, από το Tarpon Springs των ΗΠΑ.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος συνεχάρη το νέο Άρχοντα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Πόλη, και επεσήμανε ότι του απένειμε το Οφφίκιο του Ιερομνήμονος σε ένδειξη αναγνωρίσεως της αφοσιώσεώς του προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και της πολυδιάστατης προσφοράς του προς την Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Με συγκίνηση ανέφερε ότι ο άμεσος προκάτοχός του, αοίδιμος Πατριάρχης Δημήτριος έτρεφε ιδιαίτερη εκτίμηση προς τον πατέρα του κ. Θεοφίλου, Σπυρίδωνα, με τον οποίο διατηρούσε ειλικρινή φιλία και τον είχε τιμήσει με το ίδιο οφφίκιο. “Δεν είστε ένας επισκέπτης, αλλά ανήκετε σε αυτή την γη, δεν πραγματοποιείτε επίσκεψη εδώ, αλλά επιστρέφετε στο σπίτι σας”, τόνισε ο Παναγιώτατος, ενω σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι στο πρόσωπο του νέου Άρχοντος “τιμούμε όλη την ομογένεια της Αμερικής, η οποία είναι αφοσιωμένη εις το Οικουμενικό μας Πατριαρχείον και η οποία αυτές τις ημέρες οργανώνει την Κληρικολαϊκή Συνέλευση, και εισέρχεται με αυτήν στη δεύτερη εκατονταετία της ζωής, της δράσεως και της προσφοράς της. Είναι μία ιστορική στιγμή για την Εκκλησία μας και για την Ομογένεια της Αμερικής”. Αναφέρθηκε δε και στο σημαντικό γεγονός των εγκαινίων του Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο “Σημείο Μηδέν”, που αποτελεί σημείο αναφοράς “γιατί θυμίζει μία τραγική στιγμή της ιστορίας της Αμερικής, όταν τρεις χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αλλά και την αποφασιστικότητα των Αμερικανών να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους με σθένος, με δύναμη και με αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον”.

Στην αντιφώνησή του ο νέος Άρχων Ιερομνήμων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Παναγιώτατο για την μεγάλη τιμή που επεφύλαξε προς το πρόσωπό του, ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση στην καταγωγή του από την Πόλη και στους άρρηκτους δεσμούς που διατήρησε διαχρονικά η οικογένειά του με την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος δέχθηκε στο Πατριαρχικό Γραφείο τον νέο Άρχοντα και την οικογένειά του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων