21/05/2019 21/05/2019 Βάσει της επισήμου ενημερώσεως εκ του Οικουμενικού Θρόνου Κωνσταντινουπόλεως: “Κατόπιν αποφάσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου διορίζεται Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου συστεγάζεται η ιστορική Ιερά Θεολογική Σχολή, ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος, Πνευματικός της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και Υπεύθυνος του Ι.Ναού Αγίου Γεωργίου Κοινότητος Πύλης Αδριανουπόλεως. Παράλληλα, με την ίδια...
21 Μαΐου, 2019 - 18:04
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2019 - 18:11

Το Σάββατο 8 Ιουνίου η Ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Χάλκης

Διαδώστε:
Το Σάββατο 8 Ιουνίου η Ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Χάλκης

Βάσει της επισήμου ενημερώσεως εκ του Οικουμενικού Θρόνου Κωνσταντινουπόλεως:

“Κατόπιν αποφάσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου διορίζεται Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου συστεγάζεται η ιστορική Ιερά Θεολογική Σχολή, ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος, Πνευματικός της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και Υπεύθυνος του Ι.Ναού Αγίου Γεωργίου Κοινότητος Πύλης Αδριανουπόλεως.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, ο Επίσκοπος Ερυθρών θα ασκεί και τα καθήκοντα του τοποτηρητού της Μητροπόλεως Προύσης, κατόπιν της εκλογής του μέχρι πρότινος Ποιμενάρχου της, κ.Ελπιδοφόρου, σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου θα πραγματοποιηθεί από τον Παναγιώτατο το Σάββατο, 8 Ιουνίου, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού της εορτής της μνήμης του Αγίου Κυρίλλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Την επομένη ο εορτάζων νέος Ηγούμενος θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Μονής”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων