07/06/2023 07/06/2023 Σύντομη συνομιλία είχαν κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του Πρόεδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με τον Πρόεδρο της Βορείου Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφκσι. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Πενταρόφκι, αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για την κατάσταση στον ορθόδοξο κόσμο και τις τρέχουσες εξελίξεις....
07 Ιουνίου, 2023 - 10:17
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2023 - 10:22

Το τετ α τετ Οικουμενικού Πατριάρχη-Πενταρόφσκι στην ορκωμοσία Ερντογάν

Διαδώστε:
Το τετ α τετ Οικουμενικού Πατριάρχη-Πενταρόφσκι στην ορκωμοσία Ερντογάν

Σύντομη συνομιλία είχαν κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του Πρόεδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με τον Πρόεδρο της Βορείου Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφκσι.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Πενταρόφκι, αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για την κατάσταση στον ορθόδοξο κόσμο και τις τρέχουσες εξελίξεις.

Η τελευταία επίσκεψη στο Φανάρι και η Αυτοκεφαλία

Ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας έχει επισκεφθεί κατά το παρελθόν την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενώ διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.

Ο κ. Πενταρόφκι κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Φανάρι τον περασμένο Μάρτιο είχε συζητήσει με τον Παναγιώτατο για τις εξελίξεις στο ζήτημα της Αρχιεπίσκοπής Αχρίδος και την χορήγηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας.

Όπως είχε τονιστεί από την πλευρά του Προέδρου Πενταρόφκσι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι το μόνο αρμόδιο για μία τέτοια ενέργεια, με τους Σκοπιανούς να αναμένουν τις τελικές αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης: 

Εν αναμονή του Τόμου Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος – Συνάντηση Πεντάροφσκι με Βαρθολομαίο (ΦΩΤΟ)

Ο Ερντογάν τοποθέτησε αριστερά του τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την ορκωμοσία του

Συνομιλία Κασκαρέλη – Βαρθολομαίου στο περιθώριο της ορκωμοσίας Ερντογάν

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων