15/05/2021 15/05/2021 Kύκλο διαδικτυακών διαλέξεων υπό τον τίτλο «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων και της προβολής της ιστορικής Συλλογής Σακκουλίδη, η οποία στεγάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης της καθ’ Ημάς Ανατολής. Στόχος των διαλέξεων είναι η παρουσίαση της πρόσφατης...
15 Μαΐου, 2021 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2021 - 19:38

«Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης»

Διαδώστε:
«Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης»

Kύκλο διαδικτυακών διαλέξεων υπό τον τίτλο «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων και της προβολής της ιστορικής Συλλογής Σακκουλίδη, η οποία στεγάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης της καθ’ Ημάς Ανατολής. Στόχος των διαλέξεων είναι η παρουσίαση της πρόσφατης ιστορίας του Ελληνισμού της Πόλης και ομιλητές θα είναι οι: Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, που θα παρουσιάσει το θέμα: «Επτά Χρόνια Μαθητείας στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης» και ο Πασχάλης Ι. Βαλσαμίδης, που θα παρουσιάσει το θέμα «Η ζωή και το έργο του Καθηγητή της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης Βασιλείου Σταυρίδη». Οι διαλέξεις θα μεταδοθούν στο Facebook και το YouTube (https://www.youtube.com/user/sismanogliomegaro/videos) την Τρίτη (18/5) και ώρα 18.00.

Ακαδημαϊκός συντονισμός προγράμματος:
Ευαγγελία Αχλάδη, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Σισμανογλείου Μεγάρου
Σάββας Τσιλένης, Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Καθ’ Ημάς Ανατολής.

Ποιοι είναι οι δύο ομιλητές:

Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Επτά Χρόνια Μαθητείας στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ο καθηγητής Κωνταντίνος Δεληκωσταντής κατάγεται από την Ίμβρο. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Χάλκης. Τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στην Φιλοσοφία, την Δυτική Θεολογία και την Κοινωνική Ηθική πραγματοποίησε στην Γερμανία, στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Μaster) στην Παιδαγωγική, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δίδαξε επί 33 χρόνια στην Ελλάδα, στην Μέση και την Εκκλησιαστική εκπαίδευση (1982-1991) και στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης (1991-2001) και Αθηνών (2001-2015). Μετά την αφυπηρέτησή του ορίστηκε σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου. Εξακολουθεί να διδάσκει στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Γενεύη. Δίδαξε ως επισκέπτης Καθηγητής και έχει έδωσε διαλέξεις στα γνωστικά αντικείμενα ειδίκευσής του σε διάφορα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Έχει δημοσιεύσει μελέτες στον χώρο της φιλοσοφικής, παιδαγωγικής και θεολογικής Ανθρωπολογίας, της Συστηματικής Θεολογίας, του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού διαλόγου, των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της σχολικής θρησκευτικής αγωγής.

Πασχάλης Ι. Βαλσαμίδης, Η ζωή και το έργο του Καθηγητή της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης Βασιλείου Σταυρίδη.

Ο Πασχάλης Βαλσαμίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Διδάχτηκε τα εγκύκλια γράμματα στην Αστική Σχολή Θεραπείων, στο Ζωγράφειο και στο Λυκειακό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος. Ασχολείται με τους Ελληνορθοδόξους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και της σύγχρονης Τουρκίας. Επίσης με την ιστορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την ιστορία και εκπαίδευση των Τούρκων της Μακεδονίας (19ος αιώνας-1924), καθώς και με την τουρκική γλώσσα και λογοτεχνία. Δημοσίευσε αρκετά βιβλία και άρθρα σε επιστημονικά και διεθνή περιοδικά, σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων, σε τιμητικούς τόμους, στον τύπο και στο διαδίκτυο. Συμμετείχε με εισηγήσεις σε επιστημονικά και διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις στην Τουρκία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων