15/07/2022 15/07/2022 Με το Μέτσοβο να αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη ενώ, αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος και η τιμία συνοδεία του μετέβησαν στον αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, από το οποίο αναχώρησαν με ιδιωτική πτήση για την Κωνσταντινούπολη. Κατά την παραμονή του στο Μέτσοβο ο...
15 Ιουλίου, 2022 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2022 - 13:44

Στην Κωνσταντινούπολη επέστρεψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στην Κωνσταντινούπολη επέστρεψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Με το Μέτσοβο να αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη ενώ, αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος και η τιμία συνοδεία του μετέβησαν στον αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, από το οποίο αναχώρησαν με ιδιωτική πτήση για την Κωνσταντινούπολη.

Κατά την παραμονή του στο Μέτσοβο ο Παναγιώτατος απένειμε το Οφφίκο του Άρχοντος Ιερομνήμονος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον κ. Μιχαήλ Τρίτο, Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Ακόμη ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο για την εγκάρδια και αδελφική φιλοξενία όλες αυτές τις ημέρες, καθώς και τον Δήμαρχο Μετσόβου και τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ για την θερμή υποδοχή στην ιστορική κωμόπολή τους. Συνεχάρη δε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, πρώην Δήμαρχο Μετσόβου, για τα πολλά κοινοφελή έργα του στην περιοχή.

Πατριαρχικό Τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κυρού Θεοκλήτου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022, τελευταία ημέρα της επισήμου επισκέψεώς του στην Ι. Μητρόπολη Ιωαννίνων, μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων, όπου στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Ιωαννίνων κυρού Θεοκλήτου τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, περιστοιχούμενος από τον διάδοχό του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Μάξιμο και κληρικούς της Μητροπόλεως.

Νωρίτερα, ο Παναγιώτατος, προσκύνησε στον σεπτό οίκο του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, και αργότερα μετέβη στην περιοχή Οξυά Μονοδενδρίου, όπου θαύμασε το φαράγγι του Βίκου με το μοναδικό φυσικό κάλλος.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου/ Οικουμενικό Πατριαρχείο 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων