26/11/2021 26/11/2021 Τρισάγιο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κυρό Στυλιανό τελέστηκε σήμερα το πρωί στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Αρχικά επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, τελέθηκε Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια ανεγνώσθη υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού. Ο μακαριστός...
26 Νοεμβρίου, 2021 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2021 - 10:58

ΧΑΛΚΗ: Τρισάγιο για τον μακαριστό Αυστραλίας Στυλιανό

Διαδώστε:
ΧΑΛΚΗ: Τρισάγιο για τον μακαριστό Αυστραλίας Στυλιανό

Τρισάγιο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κυρό Στυλιανό τελέστηκε σήμερα το πρωί στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Αρχικά επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, τελέθηκε Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια ανεγνώσθη υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού.

Ο μακαριστός Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου είχε αποφοιτήσει από την Θεολογική Σχολή το 1958, αφού υπέβαλε επί πτυχίω διατριβή με θέμα “Η περί γνώσεως διδασκαλία Μαξίμου του Ομολογητού”, ενώ έλαβε την ιερωσύνη κατά την διάρκεια των σπουδών του, το 1957, από των χειρών του Μητροπολίτου Ικονίου Ιακώβου, διατελέσαντος Σχολάρχου (1951-1955) και Καθηγητού της Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων