02/01/2022 02/01/2022 Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Μαξίμου του Ε’ με αφορμή την συμπλήρωση, εχθές, πενήντα ετών από της εκδημίας του (1.1.1972) τελέστηκε σήμερα στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Νωρίτερα στο παρακείμενο της Αίθουσας Τελετών της Σχολής παρεκκλήσιο της Παναγίας της Καμαριωτίσσης ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Καθηγουμένου,...
02 Ιανουαρίου, 2022 - 11:30

ΧΑΛΚΗ: Τρισάγιο για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Μάξιμο τον Ε’

Διαδώστε:
ΧΑΛΚΗ: Τρισάγιο για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Μάξιμο τον Ε’

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Μαξίμου του Ε’ με αφορμή την συμπλήρωση, εχθές, πενήντα ετών από της εκδημίας του (1.1.1972) τελέστηκε σήμερα στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Νωρίτερα στο παρακείμενο της Αίθουσας Τελετών της Σχολής παρεκκλήσιο της Παναγίας της Καμαριωτίσσης ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Ο μακαριστός Πατριάρχης υπήρξε απόφοιτος της Σχολής (1919), ενώ αργότερα υπηρέτησε ως γραμματεύς της διοικούσης Εφορείας. Πολύ σημαντικές υπηρεσίες προσέφερε στη Σχολή ως Μητροπολίτης Χαλκηδόνος, όταν σε εποχές δύσκολες οι ενέργειές του έσωσαν την υπόσταση της Σχολής, ενώ κατά το διάστημα της βραχείας Πατριαρχεία υπήρξε ο εμπνευστής του μετασχηματισμού της Σχολής, ο οποίος ολοκληρώθηκε αργότερα, κατά την διάρκεια της Πατριαρχεία Αθηναγόρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων