01/03/2020 01/03/2020 Πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο της Τυρινής, 29.2.2020, στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπουένος Άιρες Αργεντινής, η ενθρόνιση του από Πατάρων νέου Μητροπολίτου Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ, με τη συμμετοχή άλλων Αρχιερέων και πιστού λαού, αλλά και παραγόντων της τοπικής κοινωνίας. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ενώ παρέστησαν από την Ελλάδα...
01 Μαρτίου, 2020 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2020 - 10:26

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες

Διαδώστε:
Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες

Πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο της Τυρινής, 29.2.2020, στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπουένος Άιρες Αργεντινής, η ενθρόνιση του από Πατάρων νέου Μητροπολίτου Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ, με τη συμμετοχή άλλων Αρχιερέων και πιστού λαού, αλλά και παραγόντων της τοπικής κοινωνίας.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ενώ παρέστησαν από την Ελλάδα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου, έγινε δεξίωση στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Μπουένος Άιρες.

Ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ (Bosch) γεννήθηκε το 1976 στην Κόρδοβα της Αργεντινής. Τελείωσε τις γυμνασιακές και λυκειακές σπουδές το 1994 με άριστα στο Ορθόδοξο Κολέγιο του Αγίου Γεωργίου, στη γενέτειρά του.

Το 1995, με πρωτοβουλία του τότε Επισκόπου Αρκας Κυρίλλου, μετέβη στη Συρία για να παρακολουθήσει πρόγραμμα ιερατικών σπουδών στην Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χειμάρρου, και έπειτα στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού Μπαλαμάντ του Λιβάνου.

Το 1997 έλαβε υποτροφία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου απεφοίτησε με άριστα το 2002.
Διάκονος χειροτονήθηκε το 1997 από τον Μητροπολίτη Γεννάδιο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου μετονομασθείς σε Ιωσήφ, ενώ η εις Πρεσβύτερον χειροτονία έγινε στη γενέτειρά του το έτος 2000 από τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες Γεννάδιο.

Το ίδιο έτος μετέβη στην πόλη Φρέιμπουργ της Γερμανίας και διορίσθηκε από τον Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου.
Το 2002 μετέβη στη Ρώμη για να συνεχίσει τις θεολογικές σπουδές στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Αγ. Θωμά Ακινάτη – Angelicum από όπου απεφοίτησε με άριστα το 2003.
Το 2006 έλαβε με άριστα μεταπτυχιακό πτυχίο από του Τμήματος Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υποβαλών διατριβή υπό τον τίτλο «Η θεολογική μεθοδολογία του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά».

Τον Φεβρουάριο του έτους 2007 προχειρίστηκε σε Αρχιμανδρίτη και διορίσθηκε Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σαντιάγκο, ενώ διορίσθηκε Αρχιερατικός Επίτροπος Χιλής. Κατά το έτος 2008 μετέβη εις την γενέτειρά του Κόρδοβα διορισθείς Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και Αρχιερατικός Επίτροπος Κεντρώας και Βορείου Αργεντινής.

Το 2010 μετέβη στο Μπουένος Άιρες και ανέλαβε την πρωτοσυγκελία της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ διορίσθηκε Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το έτος 2011 υπέβαλε διδακτορική διατριβή εις το καθολικό πανεπιστήμιο του Αγ. Θωμά Ακινάτου – Angelicum, υπό τον τίτλο: «Ίχνη του Δαμασκηνού εις τον Αγγελικόν Διδάσκαλον. Μία ερμηνευτική προσέγγισις εις την χρήσιν της θεολογίας του Αγ. Ιωάννου Δαμασκηνού εν τη Θεολογική Σούμμα του Θωμά Ακινάτου» και αναγορεύθηκε Διδάκτωρ της Καθολικής Θεολογίας με «άριστα», ενώ τον Μάρτιο του 2012 ανακηρύχθηκε αριστούχος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υποβαλών διδακτορικήν διατριβή με θέμα: «Τα αρεοπαγιτικά κείμενα εις το Α’ μέρος της Θεολογικής Σούμμας του Θωμά Ακινάτου».

Την 31ην Μαΐου 2012 εξελέγη παμψηφεί Επίσκοπος Πατάρων, Βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτου Μπουένος Άιρες.

Τυγχάνει μέλος της επιτροπής επί της Νεολαίας του Π.Σ.Ε και της μεικτής επιτροπής διεργασίας -Joint Working Group- του Π.Σ.Ε. μετά της Καθολικής Εκκλησίας. Διετέλεσε μέλος Πατριαρχικών Αντιπροσωπειών και Αποστολών κατά τις Γενικές Συνελεύσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, και διάφορα άλλα διαχριστιανικά συνέδρια.

Τον Δεκέμβριο 2020 εκλέχτηκε παμψηφεί Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Διαδέχεται τον Μητροπολίτη Ταράσιο, ο οποίος εκλέχτηκε Μητροπολίτης Ροδοπόλεως και ανέλαβε την διεύθυνση του Αθηναγορείου Ινστιτούτου Ορθόδοξης Θεολογίας στην Καλιφόρνια, διαδεχθείς τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων