Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
05 Σεπτεμβρίου, 2018

Ανακαινίσθηκε ο ναός του Αγίου Νικολάου στην Bena Leka του Κογκό

Διαδώστε:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στην Bena-Leka του Κογκό, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές ζημιές.
Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας, “το μεγαλύτερο μέρος του Ιερού Βήματος είχε υποχωρήσει καθώς και άλλα σημεία του Ναού”.

“Το καμπαναριό έτοιμο να πέσει με τον κίνδυνο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Ο Ναός έπρεπε να επισκευαστεί άμεσα. Οι πιστοί της ενορίας πάμπτωχοι δεν μπορούσαν στο ελάχιστο να συμβάλουν . Οι τοίχοι όλο και έπεφταν.
Με την Χάρη του Θεού και με τις ευχές και προσευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ ευλόγησε ο Θεός και βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος που κάλυψε τις δαπάνες της ανακαίνισης. Τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος όσο και ο Πρωτοσύγκελλός του αρχιμ. Θεοδόσιος Τσιτσιβός , Πατριαρχικός Επίτροπος Κανάγκας , μαζί με τους Ιερείς και τους πιστούς χαίρονται και αγάλλονται με την ολοκλήρωση των εργασιών και ευχαριστούν τον δωρητή κ. Κωνσταντίνο Γαλάνη για την προσφορά της αγάπης του. Πλέον η εκκλησιά του Αγίου Νικολάου με τον καινούργιο της καμπαναριό έγινε ξανά όμορφη και ωραία.”

 

Διαδώστε: