Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
19 Οκτωβρίου, 2022

4η Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας

Διαδώστε:

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου ξεκίνησε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 η 4η Ιερατική Σύναξη στη Μπουκόμπα των ιερέων της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας υπό την προεδρία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου με γενικό θέμα: «Ο Κυρίος αυξάνει την Εκκλησία Του» (Α’ Κορ. 3, 7).

Η Σύναξη φιλοξενείται στον Επισκοπικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον χώρο του Επισκοπείου και συμμετέχουν οι Ιερείς, οι Κατηχητές-υποψήφιοι ιερείς και οι Ιεροσπουδαστές της Ιερατικής Σχολής «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ».

Η Σύναξη ξεκίνησε με Αγιασμό και 1η Εισήγηση από τον Επίσκοπο με θέμα: «Ο Κυρίος αυξάνει την Εκκλησία Του» (Α’ Κορ. 3, 7).

2η Εισήγηση από τον π. Παύλο Kagoma με θέμα: «Η Ενορία», 3η Εισήγηση από τον Θεολόγο Γιάννη Τούμπα με θέμα: «Ενορία και Νεολαία» και 4η Εισήγηση από την Μοναχή Παρασκευή με θέμα: «Ενορία και Κατασκηνώσεις».

Έγινε εκτενής συζήτηση για την έννοια της Ορθόδοξης Ενορίας και για το νεανικό έργο στην κάθε Ενορία και από την Επισκοπή.

Διαδώστε: