Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
16 Ιανουαρίου, 2023

Ο Αγιασμός των Υδάτων και η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Μητρόπολης Ζάμπιας

Διαδώστε:

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε χθες, το πρωί της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην υδατοδεξαμενη της Μητροπόλεως στο Kalundu.

Ακολούθως στην Επισκοπική κατοικία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως ,των Προξενείων Ελλάδας , Κύπρου και της Ελληνικής Κοινότητας.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τις ομιλίες του, μετέφερε τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου Β και τόνισε δε ότι οφείλουμε να δοξάζουμε τον Θεό για όσα μας χάρισε και για όσα θα μας χαρίσει.

Ο Σεβασμιώτατος έκοψε και μοίρασε την βασιλόπιτα ευχόμενος στον καθένα ξεχωριστά για την νέα χρονιά. Οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί ήταν: στην βασιλόπιτα του Ελληνικού Προξενείου η Γαβριέλα Κρουπνικ , της Ιεράς Μητροπόλεως ο Γιάννης Μαρκατος, του Κυπριακού Προξενείου η Μάρα Ηλιακοπουλου και της Ελληνικής Κοινότητας η Σοφία Ηλιακοπούλου.

Με την ευκαιρία της της νέας σχολικής χρονιάς τα κατ’ έθιμον δώρα μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά.

Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν χωρίς αμφιβολία η απονομή των αναμνηστικών μεταλλίων στον Ρωμανό Κρούπνικ και στον Αντώνιο Σπανό που έπιασαν τον Σταυρό.

Ευχές έδωσαν οι Προξενοι Ελλάδος και Κύπρου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έκανε τον απολογισμό του έργου της Επισκοπής ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα συμπαράσταση και συνεργασία, τονίζοντας, ότι όλοι μαζί ενωμένοι οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. «Ο Χριστός είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή. Ας εμπιστευτούμε σε Εκείνον τη ζωή μας, συνεχίζοντας την πορεία του βίου μας προσηλωμένοι στο θέλημά Του» τόνισε μ μεταξύ άλλων.

Ακολούθησε εορταστικό γεύμα.

  

Διαδώστε: