Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
19 Μαΐου, 2020

Ο Πατρ. Θεόδωρος στον Αγ. Κωνσταντίνο Καΐρου

Διαδώστε:

Με ελάχιστο κόσμο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας, αναμένεται να εορτάσει ο νεοανακαινισθείς ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο, στον πρώτο του πανηγυρικό εορτασμό μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Στο Κάιρο έχει μεταβεί ο  Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο Τετάρτη 20 Μαϊου το απόγευμα, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός, ενώ την επομένη κυριώνυμο ημέρα της εορτής, θα τελεστεί η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου ναού πραγματοποιήθηκαν  τον περασμένο Σεπτέμβριο, κι όλοι τότε προσδοκούσαν ότι στη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα τελείτο μεγάλη πανηγυρική ακολουθία, με τη συμμετοχή όλης της ορθοδόξου κοινότητας.

Ωστόσο, φέτος οι τρέχουσες επιδημιολογικές συνθήκες  απαγορεύουν κάτι τέτοιο και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το pyramisnews.gr στους εορτασμούς θα συμμετέχουν συμβολικά εκπρόσωποι της Κοινότητας και της παροικίας.

Διαδώστε: