Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
21 Ιουνίου, 2019

Tον Σεπτέμβριο τα Θυρανοίξια του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου 

Διαδώστε:

Λιγότερες από εκατό μέρες έχουν πλέον απομείνει για τα ιστορικά Θυρανοίξια του περικαλλούς και επιβλητικού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, της εκκλησίας που έχει δεχτεί την αγάπη των Καϊρινών Αιγυπτιωτών όλου του κόσμου, που έχουν κάποτε ανάψει ένα κερί στη χάρη τους και ο οποίος συνδέεται όσο οτιδήποτε άλλο με την ιστορία της ελληνικής παροικίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Όπως γράφει το pyramis.gr για τον τελικό συντονισμό των μεγάλων εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου το απόγευμα, σύσκεψη στα Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, παρουσία των εκκλησιαστικών και κοινοτικών αρχών, του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστου Καβαλή και άλλων μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής, όπου – σύμφωνα με πληροφορίες – συζητήθηκαν οι τελικές λεπτομέρειες του μεγάλου αυτού γεγονότος που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον όλου του απόδημου ελληνισμού, αλλά και των επισήμων εκπροσώπων που αναμένονται και από τον πολιτικό και από τον θρησκευτικό χώρο.

Σύμφωνα με τις τελικές αποφάσεις, οι εορτές των Θυρανοιξίων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ενώ, τα έργα στον Ιερό ναό που σχεδόν πλέον ολοκληρώνονται, θα επιθεωρήσει και πάλι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος κατά την επίσκεψή του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ένα έργο που ξεκίνησε με την άπλετη αγάπη από καρδιάς της Μεγάλης Ευεργέτιδας του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού κας Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη, και που στήριξε ισόποσα η ΕΚΚ, ολοκληρώνεται – συν Θεώ – σε λιγότερο από 100 μέρες, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Θα περιμένουμε με πολύ αγωνία, να έρθει εκείνη η ώρα, για να θαυμάσουμε το μεγαλείο του ναού όπως ήταν τα παλαιά χρόνια και να ακούσουμε το μεγάλο ψαλμό που θα αναφωνήσει ο Πατριάρχης Θεόδωρος: «Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών, συ εί ο Θεός ο ποιών θαυμάσια μόνο».(Ψαλμ. 76,14-15)

Διαδώστε: