Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
11 Οκτωβρίου, 2023

Ζιμπάμπουε Σεραφείμ: “Προσευχόμαστε να επικρατήσει η ειρήνη ανάμεσα στους λαούς του Ισραήλ και της Παλαιστίνης”

Διαδώστε:

People watch as a firetruck is deployed outside a burning collapsed building following Israeli bombardment in Gaza City on October 11, 2023. At least 30 people have been killed and hundreds wounded as Israel pounded the Gaza Strip with hundreds of air strikes overnight, a Hamas government official said on October 11. The Israeli military confirmed it had hit several Hamas targets during the night in the Palestinian enclave. (Photo by MOHAMMED ABED / AFP)

“Προσευχώμεθα να επικρατήσει ειρήνη ανάμεσα στους Λαούς του Ισραήλ και της Παλαιστίνης”, αυτό υπογραμμίζει σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή που διαδραματίζονται τα γεγονότα της στρατιωτικής σύγκρουσης που σκορπίζουν τον τρόμο στη Μέση Ανατολή. 

Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στις εργασίες της Επιτροπής Διαλόγου Αγγλικανικής Κοινωνίας και Ορθοδόξους Εκκλησίας που πραγματοποιήθηκαν στα Ιεροσόλυμα μεταξύ 5 και 11 Οκτωβρίου.

“Προσευχώμεθα να επικρατήσει ειρήνη άνάμεσα στους Λαούς του Ισραήλ και της Παλαιστίνης με την εφαρμογή και το σεβασμο του Διεθνους Δικαίου όπως προνοούν τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις του ΟΗΕ με τον ειρηνικό διάλογο Βρισκόμαστε στα Ιεροσόλυμα για το Διάλογο Ορθοδόξων και Αγγλικανών για το θέμα των Μεταμοσχεύσεων και προσευχώμεθα ότι θα σιγήσουν τα όπλα και θα επικρατήσει η σύνεση με το διάλογο για να επικρατήσει η ειρήνη και η ασφάλεια και η προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, έγραψε σε ανάρτησή του πριν δύο ημέρες ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ.

Διαβάστε επίσης: 

Στη σκιά των στρατιωτικών συγκρούσεων ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα ο διάλογος Ορθοδόξων – Αγγλικανών

Διαδώστε: