Πατριαρχείο Αντιοχείας
28 Μαΐου, 2022

Εγκαίνια ναού στο Ομάν τέλεσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Διαδώστε:

Τα εγκαίνια ορθόδοξου ναού στη Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Σουλτανάτου του Ομάν, τέλεσε χθες ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. 

Ο Μακαριώτατος πραγματοποιεί επίσημη ποιμαντική επίσκεψη στη χώρα από την Τετάρτη και στο πλαίσιο της περιοδείας του τέλεσε τα εγκαίνια ναού που είναι αφιερωμένος σε μάρτυρα της τοπικής Εκκλησίας της Αντιόχειας.

Τον Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη πλαισίωναν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Βαγδάτης και Κουβέιτ κ. Γαττάς.

“Ελάτε να δείτε, σε αυτή την εκκλησία που είναι μεγάλη ευλογία και χτίστηκε χάρη στην πίστη, την πρωτοτυπία και την σταθερότητα όπου και αν βρεθείτε, ελάτε όλοι να φωνάξουμε με τον Πέτρο είσαι ο Χριστός ο υιός του ζωντανού Θεού. Αυτή είναι η χριστιανική πίστη που εισέρχεται μέσα στις καρδιές μας και μεταφράζεται από τα λόγια και τις πράξεις μας, γι’ αυτό ο καθένας από εμάς καλείται να να ανανεωθεί στο όνομα του Ιησού Χριστού””, ανέφερε ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων.

“Αυτό το ιστορικό εκκλησιαστικό γεγονός χρησιμεύει ως καλή είδηση σωτηρίας, καλή είδηση φωτός που πρέπει να ζει μέσα στις καρδιές μας”, πρόσθεσε.

«Αυτή η ενορία του Θεού βρίσκεται στην καρδιά της εκκλησίας της Αντιόχειας. Τονίζω ότι φυτεύεται στην καρδιά της και αυτό αποτελεί ένα μήνυμα που δεν θα ξεχαστεί. Ζητάμε από τον Κύριο με τον τρόπο αυτό να αυξήσει στην επίγεια και ουράνια καλοσύνη Του για το ποίμνιο εδώ”.

Διαδώστε: