13/12/2022 13/12/2022 Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη I’ τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου 2022 στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Δαμασκού, κατά το οποίο ο Μακαριώτατος τέλεσε την εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Σελευκείας κ. Ρωμανού. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής της...
13 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2022 - 19:05

Η χειροτονία του Επισκόπου Σελευκείας στη Δαμασκό

Διαδώστε:
Η χειροτονία του Επισκόπου Σελευκείας στη Δαμασκό

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη I’ τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου 2022 στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Δαμασκού, κατά το οποίο ο Μακαριώτατος τέλεσε την εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Σελευκείας κ. Ρωμανού.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής της Παναγίας του Μπαλαμάντ και μέχρι πρότινος Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αλ Χάννατ εξελέγη Επίσκοπος Σελευκείας και Πατριαρχικός Επίτροπος από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022.

Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τύρου και Σιδώνος κ. Ηλίας, Βόστρων κ. Σάββας, Εμέσης (Χομς) κ. Γεώργιος, Αρκαδίας κ. Βασίλειος, Βύβλου και Βοτρύων κ. Σιλουανός, Επιφανείας (Χάμα) κ. Νικόλαος, Λαοδικείας κ. Αθανάσιος, Βερροίας (Χαλεπίου) και Αλεξανδρέττας κ. Εφραίμ, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Νταράγιας κ. Μωϋσής, Πανειάδος κ. Δημήτριος, Ζαμπαντανής κ. Κωνσταντίνος, Σεργιουπόλεως κ. Ιωάννης, Ιεραπόλεως κ. Αρσένιος, Λαρίσσης κ. Μωϋσής, ο εψηφισμένος Επίσκοπος Σελευκείας κ. Ρωμανός, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας στον Πατριάρχη Αντιοχείας στη Δαμασκό Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Βασίλτσεφ, καθώς και πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτών της Συρίας Αμρ Σαλέμ, ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Συρία Πρέσβης Νικόλαος Πρωτονοτάριος, ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Συρία Αλεξάντερ Εφίμοφ, ο Πρέσβης της Κύπρου στη Συρία Σιβάκ Αβεντισιάν, ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στη Συρία Πλάμεν Χρίστοφ, βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, αντιπροσωπείες από το Πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ και το Πατριαρχείο Μόσχας, καθώς και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης I’ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις αρετές και στη βαθιά πίστη του νέου Επισκόπου, ενώ παράλληλα απηύθυνε εγκάρδιο λόγο προς τους Αρχιερείς, τον κλήρο και τον λαό που έλαβαν μέρος και παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος δέχθηκε τα συγχαρητήρια και τις ευχές κλήρου και λαού στην αίθουσα δεξιώσεων του Ναού.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων