Πατριαρχείο Αντιοχείας
22 Φεβρουαρίου, 2023

Συνεχίζεται η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε σεισμόπληκτες περιοχές στη Συρία

Διαδώστε:

Στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών στις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας, και με την καθοδήγηση του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, το Τμήμα Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (GOPA-DERD) της εν Αντιόχεια Ορθοδόξου Εκκλησίας συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των οικογενειών που επλήγησαν.

Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στη Χάμα, της κεντρικής δυτικής Συρίας, η ανθρωπιστική ομάδα κάλυψε τις ανάγκες ορισμένων κέντρων στέγασης στην πόλη μοιράζοντας μαξιλάρια και είδη προσωπικής υγιεινής. Η ομάδα πραγματοποίησε επίσης σειρά από δραστηριότητες ψυχολογικής υποστήριξης γυναικών και παιδιών.

Ακόμη, η συγκεκριμένη ομάδα μοίρασε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και ρούχα στους πληγέντες στο καταφύγιο “Elias Jabour School” στην Al-Sakilbiya, καθώς και διένειμε τρόφιμα στις οικογένειες που εκτοπίστηκαν στην πόλη Μαχάρντα.

Επίσης, η ομάδα εγκατέστησε δεξαμενή νερού 1000 λίτρων στο καταφύγιο Al-Khandaq, διένειμε ρούχα, τρόφιμα, μαξιλάρια, είδη βρεφικής ανάγκης στις οικογένειες εντός του κέντρου.

Και στη Λαττάκεια, η ομάδα μοίρασε έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής στους πληγέντες στα κέντρα στέγασης στην Αλ- Χάφα, σε συνεργασία με την ΜΚΟ “ΖΟΑ”, ενός διεθνή οργανισμού αρωγής και ανάκαμψης που παρέχει ανακούφιση σε άτομα που πλήττονται από βίαιες συγκρούσεις και φυσικές καταστροφές. Ακόμη, η ομάδα μοίρασε είδη γραφικής ύλης σε μαθητές στα κέντρα αυτά.

Τέλος η ομάδα στη Λαττάκεια συνέχισε να διανέμει γεύματα σε ιατρικό προσωπικό και σε ασθενείς στο Εθνικό Νοσοκομείο Τζαμπλέ και στο προσωπικό πολιτικής άμυνας.

 

    

 

 

Διαδώστε: