Πατριαρχείο Βουλγαρίας
03 Μαΐου, 2023

Η Βουλγαρία τίμησε την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου

Διαδώστε:

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Μαρίνας στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας κατά την ημέρα που η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την μνήμη του Ισαποστόλου τσάρου Boris, του μετονομασθέντος Μιχαήλ και της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι  ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος και ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος .

Ιερούργησαν ο Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος μαζί με τον Αρχιδιάκονο Δρ. Deyan Korunoski. Στο τέλος, ο Μακαριώτατος συνεχάρη και έδωσε την ευλογία του σε όλους τους παρευρισκομένους.

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός στην πόλη Πράβετς

Στην πόλη Πράβετς της κεντρικο- δυτικής Βουλγαρίας, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ.

Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος του Δήμου Πράβετς κ. Rumen Guninski, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης κα Tsvetelina Vladimirova και πλήθος πιστών.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος μοίρασε εικόνες και οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ασπαστούν τεμάχιο από τα λείψανα του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες bg-patriarshia.bg ( Vesela Ignatova, Lovchan Metropolis)

Διαδώστε: