Πατριαρχείο Γεωργίας
28 Αυγούστου, 2022

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γεωργία

Διαδώστε:

Την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τίμησε σήμερα 28 Αυγούστου (με το ιουλιανό ημερολόγιο) η εν Γεωργία Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Σβετιτσχόβελι Τιφλίδας τόνισε: “Να χαίρεστε γιατί είμαστε παιδιά της Υπεραγίας Θεοτόκου”.

“Σήμερα θυμόμαστε τους προγόνους μας. Έτσι η γιορτή είναι διπλή – ουράνια και επίγεια. Συγχαίρουμε και τους προγόνους μας για την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Σήμερα μπορούμε να ζητήσουμε από την Παναγία ό,τι επιθυμούμε και εκείνη θα σας εισακούσει. Η Θεοτόκος είναι μαζί μας. Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί. Να μην ραγίζουν οι καρδιές μας. Να χαιρόμαστε που είμαστε παιδιά Της”, είπε στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος.

Η γεωργιανή ιστοσελίδα ambioni, δημοσίευσε απόσπασμα από το μήνυμα του Μακαριωτάτου το 2010:

“Συγχαίρω όλους για αυτή τη μεγάλη γιορτή! Συγχαίρω ιδιαίτερα όλες όσες φέρουν το όνομα της Υπεραγίας Θεοτόκου – Μαρία!”, είχε πει ο Μακαριώτατος.

“Σήμερα φαίνεται πως πρέπει να είναι μέρα πένθους, γιατί θυμόμαστε την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ωστόσο χαιρόμαστε γιατί η Παναγία είναι δίπλα μας όλες τις μέρες. Όπως ο Κύριος, έτσι και η Θεοτόκος είναι μαζί μας, την προσκυνούμε και την ευχαριστούμε!”, είχε δηλώσει.

“Να ξέρουν όλοι, μικροί ή μεγάλοι, ότι η Θεοτόκος θα προστατεύσει το έθνος μας και δεν θα συγχωρήσει κανέναν που πράττει εις βάρος της! Ιστορικά, έχουμε πειστεί πολλές φορές γι’ αυτό.

Ο Θεός να ευλογεί τους προγόνους μας! Με τις προσευχές τους, με τις προσευχές της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Θεός να μας προστατεύει από ορατούς και αόρατους εχθρούς! Ο Θεός να μας δίνει δύναμη και χάρη! Ο Κύριος έδωσε τη μεγαλύτερη ανταμοιβή σε εμάς τους Γεωργιανούς – αγάπη, και ευχαριστούμε τον Κύριο για αυτό το μεγάλο έλεος!”, είχε υπογραμμίσει.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

 

 

Με πληροφορίες από ambioni, patriarchate.ge

Φωτογραφίες από patriarchate.ge

Διαδώστε: