Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
23 Νοεμβρίου, 2022

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Π.Σ.Ε.

Διαδώστε:

Eπίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) αιδεσιμότατος π. Ιωάννης Σάουκα, ιερέας του Πατριαρχείου Ρουμανίας, συνοδευόμενος από την Πρεσβυτέρα του, συνεργάτες, καθώς και τον ιατρό κ. Όδε Καουάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Π.Σ.Ε.

Ο π. Ιωάννης Σάουκα και η συνοδεία του έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ παρουσία του Γέροντος Αρχιγραμματέα Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και Αγιοταφιτών Πατέρων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα της αντιπροσώπευσης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Π.Σ.Ε. από της ιδρύσεως του Συμβουλίου, ο ρόλος που διαδραματίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την ειρήνη μεταξύ των Εκκλησιών, καθώς και μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Επίσης οι δύο πλευρές συζήτησαν για την παροχή στήριξης του Π.Σ.Ε. προς τον Παλαιστιανικό λαό, για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Συμβούλιο για την συμφιλίωση Ισραήλ και Παλαιστίνης, καθώς και για το νεοεκλεγέντα Γενικό Γραμματέα του Π.Σ.Ε. αιδ. Καθ. Δρ. Τζέρυ Πίλεϊ, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Ακολούθως ο π. Ιωάννης επισκέφθηκε την Βιβλιοθήκη και το Αρχείο του Πατριαρχείου, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την πρόθεση του να συναντηθεί προσεχώς με τον Πρόεδρο του Ισραήλ και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αυτονομίας με σκοπό την παρουσίαση του έργου του Π.Σ.Ε.

 

Διαδώστε: