02/07/2022 02/07/2022 Τελετή απονομής τίτλων στους 54 αποφοίτους της Σχολής της Ελληνορθόδοξης Κοινότητος της Ρέμλης – Αρχαίας Αριμαθείας, στο Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων, το απόγευμα της Πέμπτης. Στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η εκπαίδευση είναι η βασική δομή στην οποία στηρίζεται η κοινωνία, επομένως πρέπει να επιμείνουμε σε αυτήν και να...
02 Ιουλίου, 2022 - 15:24
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2022 - 16:26

Το μήνυμα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων στους αποφοίτους της Σχολής της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Ρέμλης

Διαδώστε:
Το μήνυμα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων στους αποφοίτους της Σχολής της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Ρέμλης

Τελετή απονομής τίτλων στους 54 αποφοίτους της Σχολής της Ελληνορθόδοξης Κοινότητος της Ρέμλης – Αρχαίας Αριμαθείας, στο Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων, το απόγευμα της Πέμπτης. Στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η εκπαίδευση είναι η βασική δομή στην οποία στηρίζεται η κοινωνία, επομένως πρέπει να επιμείνουμε σε αυτήν και να εργαστούμε για την ανάπτυξή της, και συμβαδίζοντας με την ταχεία ανάπτυξη στον κόσμο”.

Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η Σχολή αύτη ιδρύθηκε με την ηθική και οικονομική συμπαράσταση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων επί μακαριστού Πατριάρχη Ιεροσολύμων Διοδώρου.

Το Πατριαρχείο και τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο αντιπροσώπευσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο Αρχιμανδρίτης π. Νήφων, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μυροφόρων Ρέμλης και ο Πρεσβύτερος π. Ήσσα Μούσλεχ. Παρέστη βεβαίως ο Πρόεδρος της Τζαμαΐγιε – Κοινότητος Ρέμλης κ. Φάεζ Μανσούρ, ο Ισραηλινός Δήμαρχος της Ρέμλης κ. Μιχαήλ Βιντέλ, οι γονείς και συγγενείς των αποφοίτων κ.α.

Η Διευθύντρια της Σχολής κ. Ιλχάμ Μαχούλ παρουσίασε το έργο της Σχολής και το υψηλό ποσοστό επιτυχίας των μαθητών στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο.

Στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου της Σχολής ο Μακαριώτατος κ.κ. Θεόφιλος προσέφερε ποσόν 10.000$ USD.

Ο π. Ήσσα Μούσλεχ εξεφώνησε την προσφώνηση του Μακαριωτάτου:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας εκφράσουμε τη μεγάλη μας χαρά και αγαλλίαση καθώς βρισκόμαστε ανάμεσά σας αυτήν την ημέρα που γιορτάζουμε όλοι μαζί τις κόρες και τους γιους μας που έχουν ολοκληρώσει ένα σημαντικό στάδιο της ζωής τους.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η εκπαίδευση είναι η βασική δομή στην οποία στηρίζεται η κοινωνία, επομένως πρέπει να επιμείνουμε σε αυτήν και να εργαστούμε για την ανάπτυξή της, και συμβαδίζοντας με την ταχεία ανάπτυξη στον κόσμο.

Με αυτόν τον τρόπο οι επόμενες γενιές να μπορούν να συνδυάσουν την ανάπτυξη με την πρόοδο για να χτίσουν την πατρίδα τους και την ανεξαρτησία τους.

Είναι καθήκον μας να τους παρέχουμε όλα τα εφόδια για επιτυχία και αριστεία, ώστε να μπορούν να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά τους απέναντι στην οικογένεια, την κοινωνία και τη χώρα τους στο έπακρο.

Η εκπαίδευση είναι αυτή που έδωσε την ευκαιρία στους αγαπημένους μας μαθητές να αποκτήσουν αξιόλογα αποτελέσματα ύστερα από την υγειονομική κρίση.

Δεν μπορούμε παρά να προσευχόμαστε για τους γιους και τις κόρες του παλαιστινιακού λαού μας ώστε να πραγματοποιηθούν οι ελπίδες τους για ειρήνη, ελευθερία και σταθερότητα και να έχουν επιτύχει τους στόχους τους.

Ειρήνη και αγάπη σε όλους τους Αγίους Τόπους, στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο, και σας ευχόμαστε μια χρονιά χωρίς επιδημίες, θλίψεις και υψηλές τιμές, και κάθε χρόνο να είστε καλά”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων