Πατριαρχείο Μόσχας
28 Μαρτίου, 2019

‘Ενα σύγχρονο εργαστήριο για τον καρκίνο από το Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:

Τον ερχόμενο Μάιο του 2019 , αναμένεται να ανοίξει το νέο διαγνωστικό εργαστήριο με σύγχρονο εξοπλισμό για την ανίχνευση διαφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, στο νοσοκομείο του Αγίου Αλεξίου Μητροπολίτη Μόσχας .

Ένα νέο διαγνωστικό μηχάνημα, αξίας άνω των δύο εκατομμυρίων ρουβλίων έχει ήδη τοποθετηθεί. Η συσκευή αγοράστηκε με κεφάλαια που έλαβε με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ Κυρίλλου, από τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Μόσχας.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Πατριάρχης Μόσχας ζήτησε από τους κληρικούς και λαϊκούς να μην του δώσουν λουλούδια για τα Χριστούγεννα, αλλά να μεταφέρουν κεφάλαια για να αγοραστεί ο εξοπλισμός για το εκκλησιαστικό νοσοκομείο.

Το νέο αυτό μηχάνημα “Thermo Scientific Excelsior As Tissue Processor”, που παράγεται στη Γερμανία, έχει σχεδιαστεί για να αφυδατώνει τους ιστούς για περαιτέρω ιστολογική εξέταση.

Στο νέο εργαστήριο θα υπάρχουν δύο παθολόγοι, τεχνικοί εργαστηρίων και διοικητικοί υπάλληλοι. Κάθε χρόνο το εργαστήριο θα μπορεί να διεξάγει περισσότερες από 10 χιλιάδες εξετάσεις.

Διαδώστε: