Πατριαρχείο Μόσχας
18 Δεκεμβρίου, 2019

Ένας ναός για τους αλεξιπτωτιστές

Διαδώστε:

Με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος συνεργασίας με τις ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, Επίσκοπος Κλιν κ. Στέφανος ετέλεσε δέηση στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σοκόλνικι της Μόσχας, ο οποίος στο εξής αφιερώνεται στις Ένοπλές Δυνάμεις και Κυρίως στο σώμα των Αλεξιπτωτιστών.

Στην τελετή συμμετείχαν ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της Αεροπορίας, εκπρόσωποι του διοικητικού προσωπικού και  περισσότεροι από 300 στρατιώτες και βετεράνοι.

Ο Επίσκοπος Κλιν ευχαρίστησε τη στρατιωτική ηγεσία για την πρωτοβουλία αυτή  τονίζοντας ότι είναι μόνο η αρχή της πνευματικής αναβίωσης των παραδοσιακών θεμελίων της στρατιωτικής θητείας στην Πατρίδα.

«Ο κύριος ναός των Αλεξιπτωτιστών  θα πρέπει να γίνει τόπος καθαρής προσευχής εργασίας και πνευματικό κέντρο για όλους τους στρατιώτες του σώματος», τόνισε ο επίσκοπος.

Ο ναός βρίσκεται δίπλα στο αρχηγείο του σώματος και κατασκευάστηκε με δωρεές των ένστολων και αποστράτων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαδώστε: