Πατριαρχείο Μόσχας
18 Οκτωβρίου, 2019

«Η ανεξαρτησία της Ρωσίας εξαρτάται από τις ηθικές αξίες»

Διαδώστε:

«Η Διατήρηση του έθνους είναι το παρόν και το μέλλον της Ρωσίας» είναι το φετινό θέμα της ΙΓ’ Παγκόσμιας Ρωσικής Λαϊκής Συνέλευσης.

Εξ αφορμή του γεγονότος αυτού, ο  Πρόεδρος  της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε χαιρετισμό στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των πασών Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, η οποία δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

“Σήμερα η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει σοβαρότατες δημογραφικές απειλές, ενώ πολλά κράτη βιώνουν πραγματική κρίση. Οι θεμελιώδεις ηθικές οικογενειακές αρχές που για χιλιετίες καθόριζαν την ζωή της κοινωνίας εκπίπτουν. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η σταθερή πορεία της Ρωσίας προς τα εμπρός, η ανεξαρτησία της και η εθνική ασφάλεια σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται από την διατήρηση και εδραίωση των πνευματικών αρχών, την εθνική ταυτότητα ” αναφέρεται στην επιστολή.

Οκ.  Πούτιν τόνισε ότι τα μέτρα για την δημογραφική ανάπτυξη που εφαρμόζονται τώρα στη Ρωσία, η στήριξη της τεκνοποίησης, η μείωση της θνησιμότητας και η αύξηση της διάρκειας της ζωής πρέπει να έχουν μακρόπνοη στρατηγική.

Επίσης ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας του κράτους με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σε όλους αυτούς του τομείς.

Διαδώστε: