Πατριαρχείο Μόσχας
24 Ιανουαρίου, 2022

Μόσχας Κύριλλος: “Η χάρη του Θεού μας σώζει”

Διαδώστε:

“Διδασκόμαστε ότι η χάρη του Θεού μας σώζει. Με την αγάπη του Θεού, η Θεία ενέργεια μας αγγίζει, μας βοηθά να περάσουμε όλα τα δύσκολα εμπόδια της ζωής και να βρούμε τη σωτηρία” σημείωσε στο κήρυγμά του από το παρεκκλήσιο του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφκυ όπου ιερούργησε χθες ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

Ο Μακαριώτατος πρόσθεσε ότι “τα υπέροχα λόγια από την Επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τους Εφεσίους ότι η χάρη είναι δώρο του Θεού και είναι αυτό το δώρο που μας σώζει. Είναι, ίσως, ένα από τα πιο σημαντικά αποσπάσματα στην Καινή Διαθήκη. Μας βοηθά να καταλάβουμε τι μας σώζει έτσι ώστε να μην χάσουμε την ελπίδα μας”.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ευχήθηκε στο τέλος όπως ο Κύριος “μας βοηθήσει στο μονοπάτι της ζωής μας, ώστε να το περάσουμε χωρίς συντριβές, χωρίς ατυχήματα που αφαιρούν την πνευματική υγεία και μερικές φορές καταστρέφουν την πνευματική ζωή. Και η χάρη του Θεού να είναι με όλους μας, να θεραπεύει τις ψυχές μας και να μας δυναμώνει στο δρόμο της σωτηρίας”.

Διαδώστε: