21/02/2020 21/02/2020 Για την επικείμενη συνάντηση Προκαθημένων και εκπροσώπων Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Αμάν της Ιορδανίας μίλησε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ria Novosti ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας. O Ρώσος Ιεράρχης τόνισε ότι σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος η βασική συνάντηση αναμένεται...
21 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2020 - 11:51

O Μητροπολίτης Ιλαρίων για τη συνάντηση στο Αμάν

Διαδώστε:
O Μητροπολίτης Ιλαρίων για τη συνάντηση στο Αμάν

Για την επικείμενη συνάντηση Προκαθημένων και εκπροσώπων Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Αμάν της Ιορδανίας μίλησε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ria Novosti ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

O Ρώσος Ιεράρχης τόνισε ότι σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος η βασική συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ οι αντιπροσωπείες αναμένεται να φτάσουν στις 25 Φεβρουαρίου και να αναχωρήσουν στις 27.
“Είναι πιο σωστό να μιλάμε όχι για μια Πανορθόδοξη Σύνοδο αλλά για μια αδελφική συνάντηση” είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων τόνισε ότι είναι το ζήτημα της διατήρησης της ενότητας της εκκλησίας.
“Δυστυχώς, σήμερα είναι γεγονός ότι υπάρχουν διαφορές και σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των τοπικών Εκκλησιών. Αυτές οι διαφορές μπορούν να ξεπεραστούν μόνο μέσω ειλικρινούς και αδελφικού διαλόγου και των κοινών προσπαθειών όλων των παγκοσμίως αναγνωρισμένων αυτοκέφαλων Εκκλησιών” υπογράμμισε.

Σε ερώτηση ποιες εκκλησίες έχουν ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση και ποιες τη έχουν απορρίψει απάντησε:
– Η Ρωσική Εκκλησία δεν είναι ούτε ο εμπνευστής ούτε ο διοργανωτής αυτού του γεγονότος και ως εκ τούτου δεν έχει ακριβείς πληροφορίες για τον αριθμό και τη σύνθεση των συμμετεχόντων. Όσο μπορούμε να κρίνουμε από τις διαθέσιμες πληροφορίες, πολλές αυτοκέφαλες εκκλησίες αναμένεται να παρευρεθούν στη συνάντηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων