Πατριαρχείο Μόσχας
16 Ιανουαρίου, 2023

Ο Πατριάρχης Μόσχας για το αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ

Διαδώστε:

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Λαϊκής Δημοκρατίας του Νεπάλ, Μπίντια Ντεβί Μπαντάρι, για τον θάνατο όλων επιβατών της μοιραίας πτήσης κοντά στην πόλη Ποκάρα στο Νεπάλ, που συνέβη στις 15 Ιανουαρίου 2023.

Στο αεροσκάφος της Yeti Airlines, το οποίο πραγματοποιούσε πτήση εσωτερικού από την πρωτεύουσα Κατμαντού προς την Ποκάρα, επέβαιναν 72 άτομα (68 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος). Όλοι τους πέθαναν, ανάμεσά τους και τέσσερις Ρώσοι.

“Αγαπητή κυρία Πρόεδρε! Με θλίψη έλαβα την είδηση ​​της συντριβής ενός επιβατικού αεροσκάφους στο Νεπάλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος. Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Παρακαλούμε μεταφέρετε τα λόγια συμπαράστασης στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων”, αναφέρει χαρακτηριστικά στο συλληπτήριο μήνυμά του ο Μακαριώτατος.

Σημειώνεται ότι η Μπίντια Ντεβί Μπαντάρι είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Νεπάλ που εξελέγη στις 28 Οκτωβρίου 2015.

Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε η 16η Ιανουαρίου. Πρόκειται για δυστύχημα με τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στην ιστορία της χώρας, πίσω μόνο από εκείνο που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1992, όταν και οι 167 επιβαίνοντες Airbus A300 της Pakistan International Airlines έχασαν τη ζωή τους όταν συνετρίβη καθώς προσέγγιζε στο αεροδρόμιο της Κατμαντού.

Στο αεροσκάφος που συνετρίβη στις 15 Ιανουαρίου, παρότι ο καιρός ήταν καλός, επέβαιναν 57 υπήκοοι Νεπάλ, 5 υπήκοοι Ινδίας, 4 υπήκοοι Ρωσίας, 2 υπήκοοι Νότιας Κορέας και από 1 της Αργεντινής, της Ιρλανδίας, της Αυστραλίας και της Γαλλίας.

Από το 2000, στο Νεπάλ έχουν χάσει τη ζωή τους στις συντριβές αεροσκαφών και ελικοπτέρων σχεδόν 350 άνθρωποι. Στη χώρα της Ασίας βρίσκονται οκτώ από τα πιο ψηλά βουνά στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ, ενώ οι απότομες αλλαγές του καιρού δημιουργούν συχνά επικίνδυνες συνθήκες.

Με πληροφορίες από απεμπε και mospat

Διαδώστε: