Πατριαρχείο Μόσχας
13 Μαρτίου, 2019

Πόλος Ορθοδοξίας στην ΝΑ Ασία από το Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:

Πόλο Ορθοδοξίας στην Νοτιοανατολική Ασία, σε περιοχές που ο Χριστιανισμός βρίσκεται υπό διωγμόν, επιθυμεί να δημιουργήσει το Πατριαρχείο της Μόσχας και αυτό διαφαίνεται από την ίδρυση στα τέλη Δεκεμβρίου Πατριαρχικής Εξάρχειας στη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά και τεσσάρων νέων Μητροπόλεων στις χώρες αυτές.

Περιγράφοντας τη νέα αυτή πρωτοβουλία, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ρωσίας, Roman Silantyev, που είναι κοντά στο Πατριαρχείο Μόσχας τονίζει στην εφημερίδα  Izvestia:

“Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει στόχο να ιδρύσει εθνικές εκκλησίες, να μην αντιγράψει την Ρωσική Ορθοδοξία. Οι Εκκλησίας θα έχουν Κληρικούς από τις περιοχές αυτές” γράφει και προσθέτει ότι  οι υποψήφιοι Κληρικοί στην Εξαρχεία θα μπορούν να λάβουν θεολογική εκπαίδευση σε θεολογικές σχολές της Ρωσικής Εκκλησίας, φέρνοντας ως παράδειγμα σπουδαστές από τη Νότια Κορέα, τις Φιλιππίνες και τη Μαλαισία στη Θεολογική Σχολή της Αγίας Πετρούπολης.

Τονίζει δε, ότι η νεοϊδρυθείσα Εξάρχεια είναι μια μεγάλη ιεραποστολική πρόκληση, καθώς κάθε περιοχή απαιτεί διαφορετικές προσεγγίσεις και ευελιξία και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι εθνικές παραδόσεις.

Και υπενθύμισε ότι η ιεραποστολή στη Νοτιοανατολική Ασία δεν είναι καινούργια: εδώ και αιώνες η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αναπτύσσει την παρουσία της στην περιοχή και σύμφωνα με αυτόν έχει φέρει ένα καλό αποτέλεσμα.

 

Διαδώστε: