Πατριαρχείο Μόσχας
26 Απριλίου, 2021

Σύμφωνη με την έκκληση εμβολιασμού του Πούτιν η ρωσική εκκλησία

Διαδώστε:

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την έκκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για εμβολιασμό των Ρώσων με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού SputnikV τέθηκε και η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία, δια στόματος του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ και Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Ιλαρίωνα. 

Ο Σεβασμιώτατος κλήθηκε να σχολιάσει τις θέσεις του αρχηγού του ρωσικού κράτους προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση από 21 Απριλίου 2021 σχετικά με την καταπολέμηση της πανδημίας 

«Ο Πρόεδρος αντέδρασε τον περασμένο χρόνο, μίλησε για το πόσο θαρραλέα και ηρωικά δούλεψαν οι γιατροί μας, πώς δημιουργήθηκαν τα εμβόλια. Νομίζω ότι ήταν πολύ επίκαιρη και πολύ σωστή η ομιλία του», είπε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε αναφορικά με την έκκληση εμβολιασμού:

«Θα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτήν την πρόσκληση, η οποία απευθύνεται τόσο σε πιστούς όσο και σε μη πιστούς».

Απευθυνόμενος στους Ορθόδοξους πιστούς, εξέφρασε την επιθυμία του να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, υπενθυμίζοντας ότι η Εκκλησία επισημαίνει πάντοτε ότι το ζήτημα της χορήγησης  του εμβολίου ή της άρνησής του θα πρέπει να είναι θέμα προσωπικής επιλογής. «Ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεται ένα άτομο για τον εμβολιασμό, αν πιστεύει στον κίνδυνο μιας ασθένειας ή όχι, πρέπει να να θυμάστε ότι αυτός, ο όποιος εμβολιάζεται το κάνει όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τους γύρω του».

«Ακόμα κι αν εσείς οι ίδιοι δεν φοβάστε τίποτα – ούτε θάνατο ούτε ασθένεια, τότε να λυπάστε τους άλλους, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των αγαπημένων σας προσώπων, με τα οποία επικοινωνείτε και για τα οποία μπορείτε ακούσια να γίνετε φορέας του ιού και έτσι να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους», κάλεσε ο αρχιμάστορας.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τη σταθερή γραμμή που κρατάει ο Βλαντίμιρ Πούτιν όσον αφορά τα θέματα στήριξης της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: pravoslavie.ru

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Διαδώστε: