Πατριαρχείο Μόσχας
17 Ιανουαρίου, 2021

Το Πατριαρχείο Μόσχας εκπαιδεύει προσωπικό υγείας στη Μόσχα

Διαδώστε:

Σεμινάρια σε εθελόντριες πραγματοποιεί το Πατριαρχείο Μόσχας σε συνεργασία με το Κράτος της Ρωσίας στα Κέντρα Εκπαίδευσης του Νοσοκομείο Άγιος Αλέξιος στη Μόσχα. 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ορέχοβο – Ζούγιεβο κ.  Παντελεήμων ο οποίος είναι Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευποιίας του Πατριαρχείου Μόσχας πραγματοποίησε το πρώτο μάθημα σε 60 άτομα που εκπαιδεύονται. Τα Σεμινάρια αφορούν ανθρώπους που βρίσκονται στο κατώτατο υγειονομικό προσωπικό, στις νοσοκόμες της Εκκλησίες και στους εθελοντές με εμπειρία στο υγειονομικό κομμάτι ενώ μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα υπάρχει εξέταση και παράδοση ενός κρατικού πιστοποιητικού που θα αναφέρει ότι είναι σε θέση να παρέχουν ειδική φροντίδα.

Ο Θεοφιλέστατος ανέφερε “Μια νοσοκόμα υπηρετεί τον ασθενή με τα χέρια, την καρδιά και την ψυχή της. Είναι μια δύσκολη υπηρεσία αλλά πολύ ευγενική και είναι εκδήλωση αγάπης”. Ο Επίσκοπος επεσήμανε ότι η φροντίδα των ασθενών δεν είναι απλή εργασία καθώς εκπληρώνει δύο βασικές χριστιανικές εντολές ως προς την αγάπη τόσο του πλησίον όσο και του ίδιου του Θεού. “Όταν υπηρετούμε τους αρρώστους, υπηρετούμε τον Χριστό. Η φροντίδα των ασθενών είναι η συνέχεια της προσευχής μας και του Μυστηρίου της Εκκλησίας και πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή και σεβασμό, να σκεφτόμαστε ότι πάντα κάνουμε το σωστό μιλώντας στον ασθενή”.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος στάθηκε στη σημασία του πόνου και τόνισε ότι “Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε το νόημα του πόνου, ώστε να μη σκληρύνουν οι καρδιές σας και να μην φτάσετε στο σημείο να γίνετε κυνικοί και αδιάφοροι για τον πόνο του πλησίον σας. Η κατανόηση του πόνου και η υπέρβασή του οδηγεί στην εύρεση της πραγματικής χαράς” δήλωσε ο κ. Παντελεήμωνας.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι μαθητές θα μάθουν τα βασικά της ανατομίας, της φυσιολογίας και της παθολογίας, καθώς και θα εξοικειωθούν με τις ιδιαιτερότητες της φροντίδας ασθενών διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και θα μάθουν πώς να παρέχουν πρώτες βοήθειες. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα μάθουν στην πράξη τις δεξιότητες της αρχικής εξέτασης του ασθενούς, τη σίτιση, τη θέση, την κίνηση, τη μεταφορά, τις διαδικασίες γενικής φροντίδας και την προσωπική υγιεινή του ασθενούς. Μαθαίνουν επίσης για τις ιδιαιτερότητες της φροντίδας και της επικοινωνίας με ανθρώπους που πεθαίνουν.

«Θα πρέπει να φροντίζετε τους αρρώστους με ικανοποιητικό τρόπο, ώστε να μην βλάπτετε ούτε τον ασθενή ούτε τον εαυτό σας. Για παράδειγμα, οι ικανότητες μετακίνησης του ασθενούς σάς επιτρέπουν να το κάνετε με ασφάλεια για αυτόν και επίσης να μην τραυματίσετε την πλάτη σας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προσεγγίσετε την επιχείρηση επαγγελματικά και να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις που αποκτήθηκαν από έμπειρους εκπαιδευτικούς. Ελπίζουμε πάρα πολύ ότι η εκπαίδευση στα μαθήματά μας θα βοηθήσει τους μαθητές στο δρόμο να εκπληρώσουν την καλή και σημαντική αποστολή τους – βοηθώντας τον πλησίον τους», τόνισε η Όλγα Μπαζένοβα, επικεφαλής του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Νοσοκομείου Άγιος Αλέξιος.

 

Διαδώστε: