Πατριαρχείο Ρουμανίας
26 Οκτωβρίου, 2021

Δύο συνέδρια για τον σπουδαίο Ρουμάνο θεολόγο π. Ντουμίτρου Στανιλοάε

Διαδώστε:

Δύο συνέδρια αφιερωμένα στον π. Dumitru Stăniloae, τον μεγάλο Ρουμάνο ιερέα και θεολόγο, που έχει προταθεί για αγιοκατάταξη, διοργανώνει από αύριο, 27 Οκτωβρίου 2021, η Σχολή Ορθόδοξης Θεολογίας στο Ιάσιο της Ρουμανίας.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Λόγω της υγειονομικής κατάστασης, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά .

Το πρώτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, στις 19:00, στην πλατφόρμα Webex και διοργανώνεται από τον Κύκλο Ιστορίας της Εκκλησίας «Επίσκοπος Narcis Creţulescu» της Θεολογικής Σχολής στο Ιάσιο. Προσκεκλημένος της εκδήλωσης είναι ο δημοσιογράφος Răzvan Bucuroiu και συντονιστής της συνάντησης ο πατέρας Dean Ion Vicovan. Το συνέδριο έχει τίτλο «Πώς γνώρισα τον πατέρα και καθηγητή Dumitru Staniloae».

Η δεύτερη δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στις 18.00, στο Zoom, και διοργανώνεται από τον Ορθόδοξο Πνευματικό Κύκλο «Π. Καθ. Dumitru Stăniloae». Καλεσμένος του συνεδρίου είναι ο συγγραφέας Dumitru Horia Ionescu. Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Η πνευματική συγκρότηση του π. Dumitru Stăniloae και η συνάντησή του με τη Φιλοκαλία – ορόσημα για την πνευματική ζωή του φοιτητή θεολογίας».

Διαδώστε: