Πατριαρχείο Ρουμανίας
09 Ιουλίου, 2021

Μνημείο για την αντίσταση στο κομμουνιστικό καθεστώς

Διαδώστε:

Το πρώτο μνημείο για την αντίσταση στο κομμουνιστικό καθεστώς εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στη Μπουκοβίνα της κομητείας της Σουτσεάβα στη Ρουμανία. Συγκεκριμένα το μνημείο βρίσκεται στο σημείο που πυροβολήθηκε ο αρχηγός της αντικομμουνιστικής ομάδας αντίστασης της Μπουκοβίνα Vladimir Macoveiciuc μετά από εντολή των Σοβιετικών.

Το μνημείο κατασκευάστηκε στο εργαστήριο της Μονής Πούτνα (Putna) και εγκαινιάστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ντορνεάνουλ κ. Δαμασκηνό ενώ το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης π. Μελχισεδέκ Velnic καθώς και αρχές του τόπου. Επιπλέον υπήρχε άγημα του στρατού όπου χαιρέτισε τη σημαία ενώ στο τέλος τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Το μνημείο κατασκευάστηκε από το Κέντρο Διατήρησης και Προώθησης του Παραδοσιακού Πολιτισμού με την υποστήριξη της Μονής Πούτνα ενώ ο Σταυρός είναι αντίγραφο από το Σταυρό της Εκκλησίας που προστατεύεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ στο Patrauai και είχε γίνει δωρεά από τον Άγιο Στέφανο της Ρουμανίας. Επιπλέον στη μνημείο υπάρχουν 47 μαχαίρια που αντιπροσωπεύουν τους μαχητές που πολέμησαν στο πλευρό του Vladimir Macoveiciuc.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

 

 

Διαδώστε: