02/06/2023 03/06/2023 Στη Ρουμανία έφτασε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας, ο οποίος έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της χώρας Κλάους Γιοχάνις παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ. Αν και έχει ιδιωτικό χαρακτήρα, η επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’ είναι η πρώτη Βρετανού μονάρχη στη χώρα. Μετά την επίσημη...
02 Ιουνίου, 2023 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2023 - 4:01

Ρουμανία: Ο Πατριάρχης Δανιήλ στην υποδοχή του Βασιλιά Καρόλου Γ’ στο Προεδρικό Μέγαρο

Διαδώστε:
Ρουμανία: Ο Πατριάρχης Δανιήλ στην υποδοχή του Βασιλιά Καρόλου Γ’ στο Προεδρικό Μέγαρο

Στη Ρουμανία έφτασε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας, ο οποίος έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της χώρας Κλάους Γιοχάνις παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ.

Αν και έχει ιδιωτικό χαρακτήρα, η επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’ είναι η πρώτη Βρετανού μονάρχη στη χώρα.

Μετά την επίσημη τελετή υποδοχής, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ και ο Πρόεδρος της Ρουμανίας είχαν σύντομη συνάντηση και στη συνέχεια συναντήθηκαν με εκπροσώπους των κρατικών αρχών και του Διπλωματικού Σώματος.

Απευθυνόμενος στον Βρετανό μονάρχη, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας ανέφερε:

«Μεγαλειότατε, καλώς ήρθατε πίσω στη Ρουμανία, τη χώρα με την οποία έχετε αναπτύξει με την πάροδο του χρόνου έναν ιδιαίτερο δεσμό. Μας τιμά που πραγματοποιείτε τη πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό μετά τη στέψη της Μεγαλειότητάς σας, στη χώρα μας. Για τους Ρουμάνους αυτό αντιπροσωπεύει το εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα, ότι οι δεσμοί με αυτό το μέρος παραμένουν τόσο στενοί ακόμη και μετά την ανάληψη των νέων ευθυνών. Σας μεταφέρω, εκ μέρους όλων των Ρουμάνων, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας για τη συμμετοχή στην προστασία και την ανάδειξη αξιών που ανήκουν στην εθνική ταυτότητα: τη φύση, την ύπαιθρο της χώρας μας, αλλά και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.»

Από την πλευρά του, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ρουμανίας για τη θερμή υποδοχή καθώς και για τα καλά λόγια και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι έχουν περάσει 25 χρόνια από την πρώτη μου επίσκεψη σε αυτή την ξεχωριστή χώρα. Ακόμη και πριν φτάσω εδώ, ένιωσα μια βαθιά σύνδεση με τη Ρουμανία. Πάντα ένιωθα σαν στο σπίτι μου εδώ. Όλα αυτά τα χρόνια είχα τη χαρά να ταξιδέψω σε όλη τη χώρα και να γνωρίσω Ρουμάνους από πολλούς τομείς. Αυτό μου επέτρεψε να παρακολουθήσω την εντυπωσιακή εξέλιξη που έχει παρουσιάσει η Ρουμανία».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Κάρολος σκοπεύει να επισκεφθεί την Τρανσυλβανία. Το 2006 ο τότε διάδοχος του Βρετανικού θρόνου αγόρασε ένα σπίτι στο χωριό Βίσκρι και το μετέτρεψε σε μουσείο βοτανολογίας, με την οποία έχει πάθος.

 

Το 2015 ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στη Ρουμανία, για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της χώρας και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων