Πατριαρχείο Ρουμανίας
04 Μαΐου, 2020

Πατρ. Ρουμανίας: Οι σημερινές “Μυροφόρες”

Διαδώστε:

Στον ρόλο των γυναικών σήμερα, οι οποίες “δρουν ως σύγχρονες Μυροφόρες” αναφέρθηκε στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.
“Είναι οι γυναίκες που νωρίς το πρωί στέκονται στην εικόνα του Σωτήρα και προσεύχονται για την υγεία της οικογένειας, για την υγεία των παιδιών και του ζητούν να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της ζωής” υπογράμμισε, κάνοντας παράλληλα μνεία για όλες αυτές γυναίκες του περασμένου αιώνα, οι οποίες παρείχαν χριστιανική ανατροφή στα παιδιά τους μέσα στο σκληρό κομουνιστικό καθεστώς.
Οι Χριστιανές γυναίκες αξίζουν έναν φόρο τιμής, ειδικά φέτος, που ανακηρύχθηκε από το Ρουμανικό Πατριαρχείο ως Έτος τιμής της Ποιμαντικής Φροντίδας Γονέων και Παιδιών. «Είμαστε ευγνώμονες στις μητέρες και τις γιαγιάδες μας, τις εκπαιδευτικούς και τις δασκάλες που ενστάλαξαν στα παιδιά και τους νέους πίστη στον Εσταυρωμένο και Αναστημένο Χριστό», δήλωσε ο Πατριάρχης.
Παρουσίασε επίσης ως μοντέλα θυσίας τις γυναίκες που φροντίζουν τους ασθενείς σε νοσοκομεία και κοινωνικά ιδρύματα εν μέσω πανδημία.
“Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη θυσία των χριστιανών γυναικών που είναι νοσοκόμες και γιατροί και εργάζονται για να θεραπεύσουν όσους έχουν πληγεί από την τρέχουσα πανδημία” υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας:
“Με αφορμή την Κυριακή των Μυροφόρων, απευθύνουμε ευχαριστίες και ευλογίες σε όλες τις χριστιανές γυναίκες για όλη τους τη δραστηριότητα για το καλό του ρουμανικού λαού”

Διαδώστε: