Πατριαρχείο Ρουμανίας
24 Νοεμβρίου, 2022

Ρουμανία: Ιδρύεται Κέντρο Στέγασης για Παιδιά και Ηλικιωμένους από την Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας

Διαδώστε:

Ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση Κέντρου Στέγασης για Παιδιά και Ηλικιωμένους «Άγιοι Θεοπάτορες Ιωακείμ και Άννα», τέθηκε από τον Επίσκοπο Ντορνεάνουλ κ. Δαμασκηνό, στη Σουτσεάβα, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Anastasie Crimca» (Αναστάσιε Κρίμκα) της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου.

Στόχος είναι η παροχή βοήθειας και στέγασης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους που δεν έχουν κανέναν να τους φροντίσει. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Στέγασης, το οποιο θα έχει χωρητικότητα 24 ατόμων, θα περιλαμβάνει ένα παρεκκλήσι, χώρους φιλοξενίας εγκαταλελειμμένων παιδιών και παιδιών με αναπηρία, τραπεζαρία για το σερβίρισμα του φαγητού, κουζίνα κατάλληλα εξοπλισμένη για την προετοιμασία και τη συντήρηση φαγητού, βιβλιοθήκη, αίθουσα ανάγνωσης και εικαστικών τεχνών, καθώς και αίθουσες θεραπείας.

Συνοπτικά, το Κέντρο Στέγασης θα προσφέρει στα παιδιά διαμονή, φροντίδα, φαγητό, αποκατάσταση, συναισθηματική υποστήριξη, και εκπαίδευση. Θα τρέξει διάφορα προγράμματα για την κοινωνική ένταξη παιδιών με αναπηρία, σε συνεργασία με δημόσια σχολεία. Τα παιδιά θα επωφεληθούν επίσης από την κοινωνική, ιατρική, θρησκευτική και ψυχολογική συμβουλευτική.

Στην τελετή συμμετείχε ο π. Tiberiu Bardan, διευθυντής του Ιδρύματος «Anastasie Crimca», ο π. Dan Gheorghiță, επισκοπικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Πρόληψης και Προστασίας, πλήθος πιστών από τη χώρα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και μοναχές από την Ιερά Μονή Χούμορ.

Η πρωτοβουλία για την ανέγερση του Ιερού Ναού χαίρει της υποστήριξης πιστών και από τη διασπορά.

«Προσευχόμαστε στον Θεό να είναι ευλογημένη η ανέγερση του ναού. Ακόμη προσευχόμαστε ο Θεός να ευλογήσει τους εργάτες, και τον π. Gheorghe και την μοναχή Μαρία, που αφοσιώθηκαν σε αυτήν την εκκλησία, και όλους τους παρευρισκομένους », είπε ο Θεοφιλέστατος.

 

Με πληροφορίες από basilica (Ștefana Totorcea)

Διαδώστε: