Πατριαρχείο Ρουμανίας
28 Απριλίου, 2021

Ρουμανίας Δανιήλ: “Ας ενδυναμώσουμε την πίστη μας”

Διαδώστε:

Στα θεολογικά νοήματα τα οποία απορρέουν από την Σταύρωση και την τριήμερη Ανάσταση του Κυρίου αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην ανθρωπότητα από την πανδημία του κορωνοϊού αναφέρεται στο μήνυμά του για το Πάσχα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

“Ο θάνατος και η ανάσταση του Ιησού παρουσιάζονται ως εκπλήρωση του σχεδίου του Θεού να σώσει τον κόσμο από την αμαρτία και το θάνατο”, υπογραμμίζει ο Μακαριώτατος τονίζοντας πως “ο Ιησούς κάνει τους μαθητές Του να καταλάβουν ότι το Πάθος, ο Θάνατος και η Ανάσταση Του είναι η εκπλήρωση των Γραφών, και συμπεριλαμβάνονται στο αιώνιο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου. Έτσι, οι μαθητές Του θα σταλούν για να κηρύξουν στον κόσμο το ευαγγέλιο της σωτηρίας και της αιώνιας ζωής”.

Ο Πατριάρχης της Ρουμανίας μίλησε επίσης για την πανδημική περίοδο που περνά η ανθρωπότητα, προτρέποντας να εντείνουμε τις προσευχές μας και να εκτιμήσουμε τα δώρα που λάβαμε από τον Θεό. “Αυτοί οι καιροί μας δείχνουν πόσο εύθραυστη είναι η ανθρώπινη ζωή στη γη και πόσο χρειάζεται να διατηρήσουμε επαφή με τον Θεό, την Πηγή της γήινης ζωής και της αιωνίου ουράνιας ζωής. Αυτή η περίοδος της υγειονομικής κρίσης μπορεί να μετατραπεί σε μια περίοδο ενδυνάμωσης της πίστης, ειδικά μέσω της προσευχής και με την αύξηση της αγάπης μας για τους ανθρώπους που υποφέρουν”.

 

Διαδώστε: