Πατριαρχείο Σερβίας
08 Οκτωβρίου, 2020

Μαυροβούνιο: Η Εκκλησία τηρεί με ευθύνη τα μέτρα

Διαδώστε:

“Κατά τη διάρκεια της επιδημιολογικής κρίσης, οι ιερείς της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας έχουν επιδείξει ένα αξιοζήλευτο επίπεδο ευθύνης και συνεργασίας με τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας” δήλωσε ο Σχολάρχης της Ιερατικής Σχολής του Αγίου Πέτρου στο Τσετίνιγιε Πρωτοπρεσβύτερος Γκόγικο Πέροβιτς απαντώντας στις κατηγορίες αλλά και τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι η Εκκλησία δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας.
“Υποστηρίζω υπεύθυνα ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για την υγεία ή κάποια προειδοποίηση από ειδικούς προς την Εκκλησία ότι δεν ενήργησε ευσυνείδητα σε αυτό το ζήτημα”, δήλωσε ο π. Γκόγικο στο πρακτορείο MINA και πρόσθεσε:
“Ως εκ τούτου, η κριτική που ασκείται από δημοσιογράφους ενάντια στην Εκκλησία και τους κληρικούς στο Μαυροβούνιο αυτές τις μέρες είναι ένα χτύπημα στο ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας μας”.

Η κριτική ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία  στο Μαυροβούνιο εντάθηκε μετά την είδηση ότι ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του Σεβασμιώτατου είναι σταθερή και ο ίδιος έχει καλή διάθεση.

Διαδώστε: