Πατριαρχείο Σερβίας
26 Απριλίου, 2023

Πατριάρχης Σερβίας: “Η θεολογία δεν αποτελεί μία απλή επιστήμη”

Διαδώστε:

Στο υψηλό έργο της επιστήμης της θεολογίας καθώς και στην σπουδαιότητα των Θεολογικών Σχολών και την προσφορά τους στην κοινωνία αναφέρθηκε με σημερινή του δήλωση ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Μπάτσκας κ. Ειρηναίο και τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου, π. Ζόραν Ράνκοβιτς, παρέστη το πρωί στην υπογραφή σύμβασης που αφορά υποτροφίες σε φοιτητές θεολογικών σχολών καθώς και φοιτητές που προέρχονται από άλλα χριστιανικά δόγματα καθώς και άλλες θρησκείες.

Η υπογραφή της  σύμβασης έλαβε χώρα στο Μέγαρο “Σερβία” παρουσία του επικεφαλής της Σερβικής Κυβέρνησης για τη συνεργασία μεταξύ Εκκλησιών και Θρησκευμάτων.

Η Διοίκηση Συνεργασίας με Εκκλησίες και Θρησκευτικές Κοινότητες, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της, ξεκίνησε τη διοργάνωση αυτής της συνάντησης προκειμένου να επισημανθεί η σημασία της θεολογικής εκπαίδευσης και να υποστηριχθεί η περαιτέρω βελτίωσή της, αναφέρει το slovoljubve.com.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2023/2024 έχουν διατεθεί κονδύλια για υποτροφίες σε 75 φοιτητές θεολογικών ιδρυμάτων που εκπαιδεύουν μελλοντικούς θεολόγους, αλλά και μέλη άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων.

Στον χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος κ.κ. Πορφύριος τόνισε ότι η θεολογία δεν αποτελεί μία απλή επιστήμη στην τάξη των άλλων επιστημών, αλλά πρωτίστως για την κατανόησή της απαιτεί βίωμα έτσι ώστε να εννοηθεί η πραγματική πίστη με τον Θεό. “Η θρησκεία και η θεολογία δεν είναι απλώς επιστήμες στην τάξη των άλλων επιστημών. Αντίθετα, η πίστη προϋποθέτει πρώτα απ’ όλα ζωή με τον Θεό”, είπε.

Διαδώστε: