27/01/2021 27/01/2021 Λιτά και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, γιορτάζει φέτος τη μνήμη του Αγίου Σάββα, πρώτου Αρχιεπισκόπου και διαφωτιστή των Σέρβων, η χορωδία «Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος» του καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως Χριστού στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου. Όπως υπαγορεύουν οι τρέχουσες συνθήκες, όλες οι άλλες εκδηλώσεις, οι οποίες οργανώθηκαν...
27 Ιανουαρίου, 2021 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2021 - 14:40

Τα τροπάρια του Αγίου Σάββα από τον Ναό της Αναστάσεως

Διαδώστε:
Τα τροπάρια του Αγίου Σάββα από τον Ναό της Αναστάσεως

Λιτά και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, γιορτάζει φέτος τη μνήμη του Αγίου Σάββα, πρώτου Αρχιεπισκόπου και διαφωτιστή των Σέρβων, η χορωδία «Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος» του καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως Χριστού στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

Όπως υπαγορεύουν οι τρέχουσες συνθήκες, όλες οι άλλες εκδηλώσεις, οι οποίες οργανώθηκαν προς τιμήν του Αγίου, εκτός από τις λατρευτικές, θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Έτσι, τα μέλη της χορωδίας του Αγίου Μάρκου με επικεφαλής την μαέστρο, Λουντμίλα Ράντοβιτς, ηχογράφησαν τα τροπάρια του Αγίου Σάββα μέσα στον ναό, ως δώρο τόσο προς τον Άγιο όσο και προς τους πιστούς, που δεν θα μπορούσαν να παραβρεθούν.

Τα βίντεο που προέκυψαν ήρθαν ως αποτέλεσμα της εμπνευσμένης αφοσίωσής των μελών της χορωδίας προς τον Άγιο Σάββα, για να προσεγγίσουν ένα ευρύ κοινό, το οποίο, σε κανονικές συνθήκες, γεμίζει το χώρο του καθεδρικού!

Με την ελπίδα ότι όλοι, με ειρήνη και υγεία, θα επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατόν σε τακτικές δραστηριότητες και χαρές της ζωής, και στο πνεύμα αυτής της υπέροχης εορτής, τα μέλη της χορωδίας “Άγιος Μάρκος” λένε: «Ας ανυμνήσουμε με αγάπη τον Άγιο Σάββα!»

Επιμέλεια-Μετάφραση για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων