PEMPTOUSIA TV
06 Μαρτίου, 2023

Αφιερώματα στον Τίμιο Σταυρό στην Pemptousia TV

Διαδώστε:

Σήμερα, η Εκκλησία μας εορτάζει το θαυμαστό γεγονός της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε ομιλίες και αφιερώματα στον Τίμιο Σταυρό.

Στις 16:05 θα μεταδοθεί από το αρχείο της Πεμπτουσίας ομιλία του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ με θέμα: «Πίσω από τον Σταυρό υπάρχει η Χάρις του Εσταυρωμένου». Ο Γέροντας Εφραίμ είχε μιλήσει για το Σταυρό ως όπλο δυνάμεως και σωτηρίας, σε σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

Στις 16:40 παρακολουθήστε το αφιέρωμα «Ο Τίμιος Σταυρός ως σύμβολο και σημείο του Χριστού». Ο Τίμιος Σταυρός είναι το αγιότερο Σημείο και Σύμβολο της Πίστεώς μας καθώς ο Σταυρός του Κυρίου αποτελεί για τη χριστιανική πίστη κορυφαίο σύμβολο θυσίας και αγιασμού. Ο Θεολόγος και συγγραφέας Λάμπρος Σκόντζος μιλά για την σημασία του Τιμίου Σταυρού στην ζωή των πιστών και αναφέρεται στα συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα της ευρέσεως Του, στα Ιεροσόλυμα.

Στις 18:40 στην εκπομπή Θεολογία των Γεγονότων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος μιλάει με θέμα: «Το μυστήριο του σταυρού στην Παλαιά Διαθήκη».

Διαδώστε: