31/05/2022 31/05/2022 Στα βιώματα που έχει ζήσει με τον Όσιο Λουκά τον εν Στειρίω τόσο τον καιρό που ήταν Ηγούμενος του ιστορικού μοναστηριού στη Βοιωτία όσο και Μητροπολίτης στη συνέχεια, αλλά και στην ευεργεσία που έλαβε από τον Όσιο καθώς εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ανήμερα τις εορτής του, στις 7 Φεβρουαρίου 2008, αναφέρθηκε σε αποκλειστική...
31 Μαΐου, 2022 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2022 - 19:12

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκλειστικά στην Pemptousia TV: Ο Όσιος Λουκάς με βοήθησε να εκλεγώ Αρχιεπίσκοπος

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκλειστικά στην Pemptousia TV: Ο Όσιος Λουκάς με βοήθησε να εκλεγώ Αρχιεπίσκοπος

Στα βιώματα που έχει ζήσει με τον Όσιο Λουκά τον εν Στειρίω τόσο τον καιρό που ήταν Ηγούμενος του ιστορικού μοναστηριού στη Βοιωτία όσο και Μητροπολίτης στη συνέχεια, αλλά και στην ευεργεσία που έλαβε από τον Όσιο καθώς εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ανήμερα τις εορτής του, στις 7 Φεβρουαρίου 2008, αναφέρθηκε σε αποκλειστική συνέντευξη, στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV, o Προκαθήμενος της εν Ελλάδι Εκκλησίας κ.κ. Ιερώνυμος. 

Ο Μακαριώτατος, σε μία εξομολόγηση στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, στάθηκε στη δοκιμασία που βίωσε κατά την διάρκεια των εκλογών για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο το 1998, τις προσευχές του στον Όσιο τις δύσκολες ώρες αλλά και την εκλογή του δέκα χρόνια μετά ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

“Εις βάρος μου τότε στήθηκε μια πλεκτάνη εναντίον μου όταν πηγαίναμε για τις Εκλογές Αρχιεπισκόπου. Κατηγορήθηκα ότι καταχράστηκα 4 δίς. Ηταν μια μεγάλη δοκιμασία και για μένα αλλά και για την Εκκλησία. Εξαιτίας της ψυχικής μου κατάστασης τότε , συνδέθηκα περισσότερο με τις προσευχές μου, με τον Όσιο Λουκά.Πάντοτε του έλεγα ”Εσύ Οσιε τα ξέρεις τα πράγματα και την αλήθεια , γιατί με αφήνεις και παιδεύομαι;” αναφέρει.

“Όταν άλλαξαν τα πράγματα και ήρθαν οι Αρχιερείς μου είπαν ότι θέλουμε να σε κάνουμε Αρχιεπίσκοπο. Εγώ ήμουν κλονισμένος είχα χάσει την εμπιστοσύνη. Τους είπα “δεν με ενδιαφέρει δεν θέλω να γίνω Αρχιεπίσκοπος”, τονίζει για το γεγονός ότι οι Αρχιερείς ήθελαν να τον εκλέξουν Αρχιεπίσκοπο και συνεχίζει: “Ξαναήρθαν οι Αρχιερείς. Έγινε μια συνάντηση και με κάλεσαν. Είπα σε κάποιον Αρχιερέα’ ‘γιατί δεν γίνεσαι εσύ Αρχιεπίσκοπος; Εγώ δεν θέλω. Αφήστε με”. Είχα κλονιστεί μέσα μου”.

Ο Μακαριώτατος θυμάται για την ημέρα της εκλογής του και σημειώνει συγκινημένος: “Όταν όμως βγήκε η ανακοίνωση ότι οι εκλογές του Αρχιεπισκόπου θα γίνουν την ημέρα της μνήμης του Οσίου Λουκά είπα στον εαυτό μου ”Με άκουσε ο Όσιος Λουκάς και θα εκλεγώ”. “Ο Όσιος Λουκάς με βοήθησε να εκλεγώ Αρχιεπίσκοπος. Είμαι ευεργετημένος από τον Όσιο”, αναφέρει με νόημα

“Τέτοια γεγονότα μας συγκινούν από τους Αγίους μας”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων