07/03/2022 07/03/2022 Για τον πόλεμο που μαίνεται για 12η ημέρα στην Ουκρανική γη αλλά και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας (εκ μέρους της Ι.Μ. Κίτρους) στον ουκρανικό λαό αλλά και στους ομογενείς Έλληνες που περνούν δύσκολες στιγμές μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» ope.gr Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική...
07 Μαρτίου, 2022 - 15:10

Ο Μητροπολίτης Κίτρους στο ope.gr για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κίτρους στο ope.gr για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Για τον πόλεμο που μαίνεται για 12η ημέρα στην Ουκρανική γη αλλά και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας (εκ μέρους της Ι.Μ. Κίτρους) στον ουκρανικό λαό αλλά και στους ομογενείς Έλληνες που περνούν δύσκολες στιγμές μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» ope.gr

Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:


“Όπως πάντοτε κάνουμε, προσπαθούμε στα μέτρα των δυνατοτήτων μας να συμπαρασταθούμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για ομόδοξους λαούς όπως είναι η Ουκρανία και βεβαίως και για ομογενείς” αναφέρει αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Εν συνεχεία συμπληρώνει, “Εμείς δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή τόσο στην Ιερά Σύνοδο -διότι ερωτηθήκαμε με έγγραφό της- όσο και εδώ στις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, την πρόθεσή μας να φιλοξενήσουμε ανθρώπους σε ένα ξενώνα που έχουμε στην περιοχή της Κατερίνης. Να τον διαθέσουμε για τη φιλοξενία προσφύγων. Από την άλλη πλευρά σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (σ.σ. Πρόεδρος είναι ο Σεβασμιώτατος) και με άλλους φορείς της πόλεως και του νομού συγκεντρώνουμε αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια και ήδη προγραμματίστηκε να γίνει η πρώτη αποστολή”.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι φιλανθρωπικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως ενεργοποιήθηκαν άμεσα κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου και συγκεκριμένα οι εθελοντές και οι υπεύθυνοι ιερείς του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Ο Τροφοδότης» συγκέντρωσαν, με την αμέριστη συνδρομή και συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, είδη πρώτης ανάγκης που θα στηρίξουν τους πληγέντες του πολέμου και τους πρόσφυγες.

Στο ερώτημα πώς αισθάνεται βλέποντας τις τραγικές εικόνες με οικογένειες στα καταφύγια αλλά και οικογένειες να περνούν τα σύνορα, ο Σεβασμιώτατος προσθέτει με συγκίνηση, “Είναι ένας πόλεμος που είναι μία τραγική ”πολυτέλεια” για την εποχή μας, ήταν σίγουρα αυτό που δεν χρειαζόταν να γίνει. Ούτως ή άλλως δηλαδή κανένας πόλεμος δεν χρειάζεται να γίνει αλλά ιδιαίτερα στην εποχή μας, μας πάει πίσω πολλές δεκαετίες όλη αυτή η κατάσταση”.

Ούτε ο λαός της Ρωσίας θέλει τον πόλεμο

“Κανείς δεν θέλει αυτό τον πόλεμο. Πιστεύω ότι ούτε ο λαός της Ρωσίας – αν ερωτούνταν με ένα δημοψήφισμα θα απαντούσε αρνητικά” καταλήγει με έμφαση ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων