21/10/2021 21/10/2021 Οι οκταήμερες εορταστικές/λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του προστάτη του Βουκουρεστίου, Αγίου Δημητρίου του Νέου, του Ευσεβούς, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 27 Οκτωβρίου, άρχισε σήμερα το πρωί, Πέμπτης 21η ​​Οκτωβρίου. Τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου του Νέου, μαζί με εκείνα του Αγίου Ιωάννη Ιακώβου της Νεάμτ, προστάτη των απανταχού Ρουμάνων, των Αγίων Αυτοκρατόρων...
21 Οκτωβρίου, 2021 - 10:20
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2021 - 11:01

Βουκουρέστι: Άρχισαν οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου του νέου

Διαδώστε:
Βουκουρέστι: Άρχισαν οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου του νέου

Οι οκταήμερες εορταστικές/λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του προστάτη του Βουκουρεστίου, Αγίου Δημητρίου του Νέου, του Ευσεβούς, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 27 Οκτωβρίου, άρχισε σήμερα το πρωί, Πέμπτης 21η ​​Οκτωβρίου.

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου του Νέου, μαζί με εκείνα του Αγίου Ιωάννη Ιακώβου της Νεάμτ, προστάτη των απανταχού Ρουμάνων, των Αγίων Αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου και Ελένης και του Αγίου Νεκταρίου, τοποθετήθηκαν προς προσκύνηση και ευλογία ακριβώς έξω από την είσοδο του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού. Το πρωί του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου 2021, θα τοποθετηθούν στη λάρνακα του Αγίου ξανά.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που η γιορτή του Αγίου Δημητρίου πραγματοποιείται σε συνθήκες μέγιστης αυστηρότητας, λόγω των υγειονομικών περιορισμών εξαιτίας του Covid-19.

Οι ακολουθίες που τελούνται προς τιμήν του Αγίου στο Πατριαρχείο, μεταξύ 21-28 Οκτωβρίου 2021, θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο Trinitas.

Foto credit: Basilica.ro/Raluca Ene

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων