28/01/2020 28/01/2020 Η “Αδελφότης των Οφφικιάλων” του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής “Απόστολος Μάρκος”, πραγματοποίησε κατά την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 της εσπέρας, την καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτάς της, στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Άνω Κυψέλη. Μετά την εισήγηση του Προέδρου Άρχοντος Μ. Πρωτεκδίκου, ομ. Καθηγητού κ. Θεοδώρου Ι. Παναγοπούλου για τον...
28 Ιανουαρίου, 2020 - 19:36
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2020 - 20:19

Η “Αδελφότης των Οφφικιάλων” συνάχθηκε στην Άνω Κυψέλη

Διαδώστε:
Η “Αδελφότης των Οφφικιάλων” συνάχθηκε στην Άνω Κυψέλη

Η “Αδελφότης των Οφφικιάλων” του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής “Απόστολος Μάρκος”, πραγματοποίησε κατά την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 της εσπέρας, την καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτάς της, στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Άνω Κυψέλη.

Μετά την εισήγηση του Προέδρου Άρχοντος Μ. Πρωτεκδίκου, ομ. Καθηγητού κ. Θεοδώρου Ι. Παναγοπούλου για τον απολογισμό της δραστηριότητος της Αδελφότητος, ομίλησε ο Άρχων Νοτάριος κ. Αγαμέμνων Τσέλικας, φιλόλογος – παλαιογράφος, με θέμα: “Ο Πατριάρχης Μελέτιος Πηγάς. Το ιστορικό του αποτύπωμα στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας”.

Ο κ. Θεόδωρος Παναγοπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος της αδελφότητας, εστίασε κυρίως στο μεγάλο γεγονός που συνέβη στο Κάιρο με τα θυρανοίξια του Ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και στο νέο έτος, το οποίο, όπως τόνισε, κατόπιν εισήγησης του Πατριάρχη Θεόδωρου, είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο, Επίσκοπο Πενταπόλεως τον Θαυματουργό.

Στο μεταξύ, η χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου απέδωσε επίκαιρους ύμνους και τραγούδια, υπό την διεύθυνση του Γιάννη Βρυζακη. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα προκάλεσε ιδιαίτερο θαυμασμό, όταν ακούστηκαν και τραγούδια από την Αφρική.

Παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, καθώς και Εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Γουινέας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς, όπως τόνισε: “Εδώ στην Κυψέλη χτυπά η καρδιά της Αφρικής, αλλά οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες γι’ αυτό στον Μακαριωτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ο οποίος πάντα μας στηρίζει”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έτος 2020, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο και στις σπουδαίες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα εκ μέρους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΑΪΜΗΣ – ΦΩΤΟ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΕΛΛΑΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων