23/02/2020 23/02/2020 Σε μια ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω». Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε με ύμνους από τον βυζαντινό χορό της Σχολής.    ...
23 Φεβρουαρίου, 2020 - 19:38
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2020 - 19:43

Κοπή βασιλόπιτας στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Κίτρους

Διαδώστε:
Κοπή βασιλόπιτας στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Κίτρους

Σε μια ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε με ύμνους από τον βυζαντινό χορό της Σχολής.

 

 

 

 

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και συνάμα προέβη στην κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Στη συνέχεια, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους γονείς που είναι κοντά με τα παιδιά τους, τους καθηγητές της Σχολής που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να δώσουν στους σπουδαστές γνώσεις και να τους προμηθεύσουν με εφόδια για τη ζωή τους στο μέλλον, μίλησε με θερμά λόγια για το εκπαιδευτικό έργο της Σχολής και τη χρησιμότητα της βυζαντινής μουσικής στη ζωή του ανθρώπου. Παράλληλα παρότρυνε τους μαθητές να συνεχίσουν την εκμάθηση της πατροπαράδοτης εκκλησιαστικής μουσικής τονίζοντας ότι η καλλικέλαδη φωνή και οι μουσικές γνώσεις πρέπει να συμβαδίζουν με την καλή πνευματική κατάσταση.

Εν συνεχεία ο Διευθυντής της Σχολής κ. Μανούσης Δημήτριος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο για την αμέριστη πατρική αγάπη και συμπαράσταση με την οποία περιβάλλει την Σχολή διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι όλοι οι καθηγητές αόκνως και με πλήρη συναίσθηση θα συνεχίσουν να εργάζονται υπηρετώντας το άγιο αυτό διακόνημα.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών και κερασμάτων μεταξύ των παρευρισκόμενων δίνοντας στους μαθητές δύναμη να συνεχίσουν με περισσότερη χαρά και όρεξη τις μουσικές σπουδές τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων