22/01/2020 22/01/2020 Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος, επισκέφθηκε στην Εξαρχία της Ουγγαρίας την περιοχήν παρά την λίμνην Balaton και την Βουδαπέστην για να συνεορτάσει μαζί με τους πιστούς τα Άγια Θεοφάνεια.     Το Σάββατο προέστη στον ρωμαιοκαθολικό Ναό εις Keszthely της Θείας Λειτουργίας και του...
22 Ιανουαρίου, 2020 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2020 - 16:17

Ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων 2020 στην Ουγγαρία

Διαδώστε:
Ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων 2020 στην Ουγγαρία

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος, επισκέφθηκε στην Εξαρχία της Ουγγαρίας την περιοχήν παρά την λίμνην Balaton και την Βουδαπέστην για να συνεορτάσει μαζί με τους πιστούς τα Άγια Θεοφάνεια.

 

 

Το Σάββατο προέστη στον ρωμαιοκαθολικό Ναό εις Keszthely της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απαμείας κ. Παισίου, ενώ συμμετείχαν και πολλοί Κληρικοί της Εξαρχίας στην Ουγγαρία παρουσία πλήθους ευσεβών πιστών, αλλά και του ρωμαιοκαθολικού Εφημερίου του Ναού, τον οποίον κι ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης για την φιλοξενία και την αγάπη του.

 

 

Ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων της λίμνης Balaton παρουσία και του Δημάρχου της περιοχής κ. Ferenc Ruzsics. Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε το καθόλου ποίμνιο που μετείχε στην πολύ παλαιά παράδοση του καθαγιασμού των Υδάτων ευχόμενος σε όλες κι όλους το νέο έτος 2020 να είναι καρποφόρο κι ευλογημένο. Ακολούθησε εόρτια τράπεζα συνοδευομένης υπό πλουσίου πολιτιστικού προγράμματος και η κοπή της παραδοσιακής Αγιοβασιλόπιτας.

 

 

Την Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος προέστη στο Ι.Παρεκκλήσιον της του Θεού Σοφίας, που βρίσκεται στο νέο κτηριακό συγκρότημα της Εξαρχίας, εις Βουδαπέστην της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος υπό του Πρεσβυτέρου Ιωσήφ Ötvös και του Αρχιδιακόνου Μαξίμου Rudko παρουσία πολλών πιστών, μεταξύ των οποίων παρευρέθησαν και πιστοί της ουκρανικής εις Βουδαπέστην Ενορίας, που συμμετείχαν στο εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής των Θεοφανείων, αλλά και στην πρόσκληση που μας απευθύνει διά αυτής ο Κύριός μας, να μυηθούμε δηλαδή στην φωταγωγία, η οποία πηγάζει από το γεγονός αυτό παίρνοντας ταυτοχρόνως φως καθαρότερο και δυνατότερο από την Αγία Τριάδα. Αυτήν την πρόσκληση, συνέχισε, καλούμεθα να αποδεχθούμε φωτίζοντας την καθόλου ζωή μας, για να μπορέσουμε να αναγεννηθούμε και να γίνουμε ουράνιοι. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στη συνέχεια, η ουκρανική Ενορία παρέθεσε για το καθόλου εκκλησίασμα εόρτια τράπεζα υπό τους ήχους ζωντανού παραδοσιακού μουσικού προγράμματος.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων