26/05/2020 26/05/2020 Οι αμφιλεγόμενες και -το λιγότερο- παράξενες αναρτήσεις του Αριστείδη Χατζή για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, αλλά και η προχειρότητα με την οποία φέρεται να προσεγγίζει η Επιτροπή 2021 τον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την απελευθέρωση της Ελλάδος από τον τουρκικό ζυγό φαίνεται πως οδήγησαν την διακεκριμένη Ιστορικό, καθηγήτρια Πανεπιστημίου,...
26 Μαΐου, 2020 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2020 - 21:36

Παραιτήθηκε η Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Διαδώστε:
Παραιτήθηκε η Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Οι αμφιλεγόμενες και -το λιγότερο- παράξενες αναρτήσεις του Αριστείδη Χατζή για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, αλλά και η προχειρότητα με την οποία φέρεται να προσεγγίζει η Επιτροπή 2021 τον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την απελευθέρωση της Ελλάδος από τον τουρκικό ζυγό φαίνεται πως οδήγησαν την διακεκριμένη Ιστορικό, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Μαρία Ευθυμίου, σε παραίτηση από αυτήν.

Την είδηση παρουσίασε στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Εστία», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της οποίας η κα Ευθυμίου αποχώρησε από την επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου, στέλνοντας μια ευγενική επιστολή παραίτησης προς την πρόεδρο, αμέσως μετά τις αναρτήσεις του κυρίου Χατζή, που ξεσήκωσαν αντιδράσεις.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας, μάλιστα, αναφέρει πως βασικοί λόγοι που ώθησαν την κυρία Ευθυμίου στην απόφασή της αυτή είναι η τάση ουδετεροπατρίας, που διακατέχει τον εορτασμό, αφού δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία στο επίσημο έμβλημα του και ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας, τον οποίο επέλεξε η Επιτροπή.

Η Επιτροπή έχει συσταθεί με σκοπό τον συντονισμό και τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την απελευθέρωση.

Η κυρία Ευθυμίου χωρίς να χρησιμοποιήσει υψηλούς τόνους φέρεται να έθεσε ζήτημα ασύντακτου και χωρίς σχεδιασμό τρόπου με τον οποίο η επιτροπή προσεγγίζει τον εορτασμό. Μάλιστα, η ίδια φαίνεται πως παραιτήθηκε προτού δει το νεότερο κείμενο του κυρίου Χατζή, που αυτή τη φορά είχε στο στόχαστρο τον Γεώργιο Καραϊσκάκη. (Το συγκεκριμένο, δε, κρίθηκε από πολλούς ως προσβλητικό για τον ήρωα της Επανάστασης, με αποτέλεσμα η επιτροπή να το αποσύρει άμεσα.

Υπενθυμίζεται πως η Μαρία Ευθυμίου είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους, ενώ λέγεται πως πριν μερικούς μήνες ο πρωθυπουργός την συμπεριελάμβανε μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η ίδια τιμήθηκε το 2013 με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων