Επικαιρότητα
22 Νοεμβρίου, 2020

“Ακλόνητος μαχητής για τη διατήρηση της αξιοπρέπειας της Εκκλησίας”

Διαδώστε:

Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας και Τοποτηρητής του Πατριαρχείου Σερβίας μετά την κοίμηση του Πατριάρχη Ειρηναίου κ. Χρυσόστομος σημείωσε κατά τον Επικήδειο: “Ο πατριάρχης κατέθεσε την αγάπη και την καλοσύνη του στον Θεό” και συνέχισε τονίζοντας “Αποδείχθηκε άξιος για τον σπουδαίο δάσκαλό του και τον προκάτοχό του, τον Πατριάρχη Παύλο, και αυτό δεν ήταν εύκολο. Γι ‘αυτό είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν”.

Στη συνέχεια ανέφερε “Η Εκκλησία πρέπει να είναι πάνω απ’ όλες τις αδυναμίες και τα μειονεκτήματά μας. Ο πατριάρχης απέδειξε ότι είναι ένας ακλόνητος μαχητής για τη διατήρηση της αξιοπρέπειας της Εκκλησίας. Είναι μια μεγάλη απώλεια για τους ανθρώπους μας και την Εκκλησία. Παρά αυτόν τον μεγάλο πειρασμό, δεν χάνουμε το θάρρος. Γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι ο Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος είναι μαζί μας, θα μας παρακολουθούν, θα είναι πάντα μαζί μας”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ  – Η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου – η Ορθοδοξία αποχαιρετά μια φωτεινή μορφή γνήσιου χριστιανικού ήθους

Διαδώστε: