Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως
14 Μαΐου, 2023

Θεία Λειτουργία για την Επέτειο των «Ελευθερίων» Αλεξανδρούπολης: Το κήρυγμα του Μητροπολίτη Μάνης (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Διαδώστε:

Παρουσία των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τελέστηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με αφορμή την 103η Επέτειο των «Ελευθερίων» της Αλεξανδρούπολης και της ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό και για την 100η επέτειο από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος προεξήρχε του Αρχιερατικού συλλείτουργου ο αντιπρόεδρος της Ι.Σ. ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος τον οποίο πλαισίωσαν οι Συνοδικοί Μητροπολίτες: Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος καθώς και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μάνης, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή.

Ακούστε το κήρυγμα του Μητροπολιτη Μάνης:

https://www.orthodoxianewsagency.gr/wp-content/uploads/2023/05/Μανης.m4a?_=1

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε η κα Αλεξάνδρα Σδούκου Γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών.

Μεταξύ των πιστών παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποιος σε συντομο χαιρετισμό δήλωσε «ο Έβρος δεν έπεσε και δε θα πέσει ποτέ», οι τοπικές αρχές, πολιτευτές, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας κλήρος και λαός.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία όπου ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως αρχιμ. Ειρηναίος Λαφτσής ανέγνωσε το πρωτόκολλο των Ελευθεριών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας διάβασε ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.

 

       

 

Διαβάστε ακόμη:

Φωτορεπορτάζ ope.gr: 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως

Θεία Λειτουργία για τα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης

Διαδώστε: